Το Κονκλάβιο (07/09/18)

3' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρουβίκωνας στη ΔΕΘ

Ομολογώ ότι η ιδέα είναι σατανική. Ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν την έριξε, βέβαια, στο τραπέζι για να υλοποιηθεί, αλλά για να ξορκίσει την κωμικοτραγική κατάσταση με τον Ρουβίκωνα που έχει ξεφύγει εντελώς. Θυμίζω ότι ο Ρουβίκωνας εισέβαλε χθες στον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, ενώ ο Μητσοτάκης βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη και λίγο αργότερα συνάντησε εκπροσώπους των παραγωγικών και επιστημονικών φορέων. «Το μόνο που δεν έχει γίνει ακόμα, είναι να αποκτήσει ο Ρουβίκωνας και περίπτερο στη ΔΕΘ», είπε περίπου, ενώπιον των επιστημονικών φορέων. Δεν έχει κι άδικο. Πιστεύω, βέβαια, ότι η ιδέα θα πήγαινε τουλάχιστον ένα επίπεδο παραπάνω, αν ακριβώς δίπλα είχε περίπτερο το FBI.

Θετικά μηνύματα

Μένω στη ΔΕΘ και στην τιμώμενη χώρα που φέτος είναι η χώρα της αστερόεσσας. Για τα της τιμώμενης χώρας στη φετινή έκθεση και τα «θετικά μηνύματα που στέλνει για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις», συζήτησαν χθες ο Μητσοτάκης και ο νέος Αμερικανός πρόξενος στη Θεσσαλονίκη Γκ. Φλέγκερ. Αυτά σύμφωνα με το τιτίβισμα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, το οποίο αναπαρήγαγε ο Τζ. Πάιατ.

Διχάζοντας φίλους

Δεν είσαι ειδικός στην πόλωση, αν δεν έχεις χωρίσει τουλάχιστον μερικές οικογένειες σε στρατόπεδα, ή, έστω, δεν έχεις βάλει άλλοτε καλούς φίλους να τα σπάσουν. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει αδιαμφισβήτητα το know how στον τομέα. Το έκανε με το δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015 και εξακολουθεί να διχάζει με επιτυχία, ειδικά στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Εκεί πληροφορούμαι ότι κατάφερε να κάνει δύο καλούς φίλους εδώ και χρόνια να… διασπαστούν. Αναφέρομαι στον Νίκο Μπίστη και τον Γιάννη Μεϊμάρογλου. Ο πρώτος «βλέπει» προς τον ΣΥΡΙΖΑ και το «προοδευτικό μπλοκ» και ψέγει όσους έσπευσαν να δηλώσουν προκαταβολικά την εμπιστοσύνη τους στη Ν.Δ. Ο δεύτερος «βλέπει» προς την Κεντροδεξιά και επιμένει σε μέτωπο των δυνάμεων του ευρωπαϊκού τόξου. Για την ώρα, πάντως, βρίσκονται και οι δύο στο ΚΙΝΑΛ. Διότι με την Κεντροαριστερά ποτέ δεν ξέρεις.

Πριν λαλήσει ο πετεινός 

Σας έλεγα χθες για τον θόρυβο που έγινε με την αναστολή της κομματικής ιδιότητας και την παραπομπή στο Πειθαρχικό στελεχών της Ν.Δ. στην Ηπειρο, επειδή υποστήριξαν άλλον υποψήφιο για την περιφέρεια απ’ τον Αλ. Καχριμάνη, τον οποίο έχει υποδείξει το κόμμα. Η προειδοποίηση προφανώς δεν αφορά μόνο τους συγκεκριμένους. Το λέω επειδή πληροφορούμαι ότι προετοιμάζεται και σχετική οδηγία προς ναυτιλλομένους από τον Λευτέρη Αυγενάκη. Αυτή περίπου θα λέει ότι δεν μπορεί κάποιος που έχει κομματικό αξίωμα να προτρέχει και να κάνει του κεφαλιού του, την ώρα που το κόμμα έχει όργανα που ασχολούνται μεθοδικά με το θέμα των υποψηφιοτήτων. Με απλά λόγια, να μη λαλούν πριν λαλήσει ο πετεινός. 

Αλληλέγγυοι….

Δεν έχω πειστεί καθόλου ότι πράγματι ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί… εισπήδηση σε φιλελεύθερα νερά, «κλέβοντας» θέματα από το πρόγραμμα της Ν.Δ. Πολλώ δε μάλλον η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία με το γράφημα που έφτιαξε και κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με κάποιες από τις δεσμεύσεις Μητσοτάκη, έγινε περίπου διαφημιστής του Κυριάκου. Λέω περίπου, γιατί δεν τα είπε όλα, ή τελοσπάντων, κάποια τα παρουσίασε όπως ήθελε. Η ΟΝΝΕΔ δεν το άφησε, βέβαια, να πέσει κάτω. «Τρολάρισε» δεόντως δηλώνοντας την αλληλεγγύη της και καταδικάζοντας την «κυβερνοεπίθεση» που δέχθηκε η νεολαία του κυβερνώντας κόμματος και ανάρτησε, όπως σημειώνει, η γαλάζια νεολαία, «δημοφιλείς στην κοινωνία θέσεις και προτάσεις», επισημαίνοντας ωστόσο ότι παρουσιάζονται και ψέματα.

Μεσσηνιακή γιάφκα

Γκράντε εμφάνιση και ομιλία σε συνεργασία με τη ΔΗΜΤΟ Καλαμάτας οργανώνει απόψε ο Αδωνις Γεωργιάδης σε κεντρικό ξενοδοχείο της Καλαμάτας. Μάλιστα, προηγουμένως θα παραχωρήσει και συνέντευξη Τύπου. Η εκδήλωση, η οποία θυμίζω ότι είχε αναβληθεί προ μηνών για να μη συμπέσει με προσυνεδριακή εκδήλωση της Ν.Δ., είναι sold out και μαθαίνω ότι πωλούνται εισιτήρια στη «μαύρη» αγορά (το κανονικό κόστος για την πρόσκληση είναι 15 ευρώ, συνοδεία φαγητού). Και περιττό να προσθέσω ότι δεν θα ήταν ποτέ δυνατόν ο Αδωνις να πατήσει το πόδι του στη μεσσηνιακή γιάφκα και ο Αντώνης Σαμαράς να μην είναι εκεί. Η συνέχεια επί της οθόνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή