80 χρoνια πριν… 14-9-1938

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΣΟΥΔΗΤΩΝ:  […] μετά τα χθεσινά αιματηρά γεγονότα εις την σουδητικήν περιοχήν και την υπό τσεχικής κυβερνήσεως κήρυξιν του στρατιωτικού νόμου, συνήλθεν εις το Εγκερ η εκτελεστική επιτροπή του σουδητικού κόμματος […]. Απεφασίσθη όπως αξιωθή «τελεσιγραφικώς» εις Πράγαν η άρσις των εκτάκτων μέτρων. […] Το [τσεχικό] υπουργικόν συμβούλιον […] έδωκεν απάντησιν, ήτις χωρίς ν’ αποτελή αποδοχήν των όρων των, αφήνει εν τούτοις ανοικτήν την θύραν προς περαιτέρω διαπραγματεύσεις [φωτ.: Σουδήτες σε συγκέντρωση του κόμματός τους].

ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ: Περί την μεσημβρίαν κύματα εθνικιστικού πεζικού διέσπασαν τας γραμμάς των κυβερνητικών εις τον τομέα Φαταρέλλα και κατέλαβαν σειράς περιχαρακωμένων γραμμών. Η προέλασις γίνεται διά της ισχυρώς ωχυρωμένης εχθρικής ζώνης. […] Εγνώσθη αφ’ ετέρου ότι περί την μεσημβρίαν εβομβάρδισαν την Βαρκελώνην [φωτ.]. Πολλά γυναικόπαιδα εφονεύθησαν […].

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ: Η ελληνική ντομάτα εξάγεται ήδη ολόκληρος ως χυμός εις την Ιαπωνίαν, όπου εσημείωσε αρκετήν επιτυχίαν, προσελκύσασα την καταναλωτικήν αγοράν. […] διατί να μη γίνη μια προσπάθεια ευρυτέρας διαδόσεώς της και εις άλλας αγοράς του εξωτερικού εγγυτέρας της αγοράς της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή