Πέριξ του Πεδίου του Αρεως

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ασκούμενος προχθές στο Πεδίον του Αρεως νόμιζα ότι έχω παραισθήσεις, σαν να είχα διακτινισθεί εις Πάρκον Μονσό της παρισινής πρωτευούσης. Κύριος ευτραφής και τριχωτός παρήλαυνε επιδεικνύοντας υπερηφάνως το γυμνό του μπούστο. Δίπλα του σταμάτησε διακριτικά αυτοκίνητο της αστυνομίας και ο αξιωματικός τον παρότρυνε να φορέσει το φανελάκι που κρατούσε διότι δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία γυμνόστηθου κάλλους εις τας αλέας του Πεδίου. Επειδή η σκηνή διαδραματίσθηκε εις την οδόν των μουστακαλήδων και φεσοφόρων προγόνων μας προσγειώθηκα στην πραγματικότητα. Ημουν στην Αθήνα, στο Πεδίον του Αρεως που η αστυνομία φρόντισε να το απαλλάξει από την παρουσία των τοξικομανών και των προμηθευτών τους. Περιπολικά, μοτοσικλετιστές και πεζοί αποδεικνύουν ότι δεν χρειάζονται και πολλά για να αποκατασταθεί η στοιχειώδης ευπρέπεια σ’ έναν δημόσιο χώρο. Αρκεί η παρουσία της αστυνομίας. Αν μάλιστα οι περίοικοι αρχίσουν να το χρησιμοποιούν και δεν το αφήσουν στην ερημιά που προκάλεσε η τρομοκρατία των τελευταίων ετών μπορεί το Πάρκο να ξαναζήσει.

Και πού πήγαν όλοι αυτοί οι ταλαίπωροι; Μα είναι απλό. Διεσπάρησαν εις τα πέριξ. Οπως οι νομάδες είχαν επικοίσει το Πάρκο μετά την οδό Τοσίτσα, έτσι και τώρα, μετά το Πάρκο εποίκισαν τους γύρω δρόμους. Οδός Δεριγνύ, του γνωστού ναυάρχου, οδός Φερών, διαθέτουν αρκετές εισόδους πολυκατοικιών όπου αναζητούν φιλόξενο καταφύγιο. Δεν ενοχλούν. Αρκεί να μη σκοντάψεις κατά λάθος στο ξαπλωμένο σώμα που σε εμποδίζει να βάλεις το κλειδί στην πόρτα της εισόδου χωρίς να ξέρεις αν είναι εν ζωή. Η κ. Δούρου έκανε τη δουλειά της. Τους πέρασε από την αρμοδιότητά της στην επικράτεια του δημάρχου Καμίνη, που τόσον καιρό διαμαρτυρόταν ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτε. Και τώρα που πέρασε στους δρόμους του δήμου τι γίνεται; Τις προάλλες εγκαινίασε το ανακαινισμένο ΚΕΠ γωνία Φερών και Αριστοτέλους. Είπε ότι ξεκινάει η ανάπλαση της πλατείας Βικτωρίας. Επειδή τον Καμίνη τον θεωρώ ακόμη φίλο μου θα τον συμβούλευα να αφοσιωθεί στην Κεντροαριστερά από την οποία κανείς δεν απαιτεί την παραγωγή έργου. Ούτε καν τα στελέχη της.

Τον Καμίνη τον ψήφισα δις. Περίμενα ότι όταν ζητούσε δεύτερη θητεία στον Δήμο της Αθήνας, με την εμπειρία της πρώτης, θα είχε βρει τρόπους για να λύσει ορισμένους από τους κόμπους που πνίγουν την πόλη μας. Και θα περίμενα να μη μιλάει για ανάπλαση όταν η πλατεία Βικτωρίας είναι γεμάτη από μετανάστες και διακινητές, κι όταν οι γύρω δρόμοι έχουν γεμίσει από τοξικομανείς και τους προμηθευτές τους. Δύσκολη δουλειά θα μου πεις, φίλε Γιώργο. Μα αν δεν ήταν δύσκολη θα κατέβαινα κι εγώ για δήμαρχος και δεν θα έχανα τον καιρό μου γράφοντάς τα όλ’ αυτά. Γιατί τον καιρό μου χάνω, το ξέρω.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή