Το Κονκλάβιο (23/10/18)

3' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κυριακή στη Θεσσαλονίκη

Δεν ξέρω αν υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που έχουν επιθυμήσει την πρώτη στρατιωτική παρέλαση επί των ημερών της «πρώτης φοράς Αριστερά». Τότε που ο Π. Καμμένος και η Ρένα Δούρου μετέτρεπαν την πλατεία Συντάγματος σε σκηνικό του «Κυριακή στο χωριό», προσκαλώντας τον κόσμο να χορέψει παλικαρίσια τσάμικα… Το αναφέρω με αφορμή τη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. Εξάλλου, το «παρών» εκεί δεν θα δώσει ένας, αλλά δύο Πρόεδροι. Ο δεύτερος είναι ο Ιταλός Σέρτζιο Ματαρέλα, ο οποίος θα αφιχθεί απευθείας στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσει την παρέλαση μαζί με τον Πρ. Παυλόπουλο. Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε πόσο θερμή θα είναι η χειραψία του πρώτου (Παυλόπουλου) με τον Π. Καμμένο, κατόπιν όσων είπε ο Παυλόπουλος κατά των δημοψηφισμάτων για «εξειδικευμένα» ζητήματα. Οπως, ας πούμε, η συμφωνία των Πρεσπών.

Επίσημη υποδοχή

Μένω στον Ματαρέλα, τον οποίο θα υποδεχθούν στη συμπρωτεύουσα ο δικός μας Πρόεδρος και το Γ΄ Σώμα Στρατού. Μετά την παρέλαση θα πετάξουν μαζί για την Κεφαλονιά, όπου θα επισκεφθούν δύο κοιμητήρια: των Ιταλών και των Ελλήνων πεσόντων του Πολέμου, προκειμένου να απευθύνουν και τα σχετικά μηνύματα. Ο Ιταλός, μάλιστα, την ίδια μέρα θα πάει και στην Κέρκυρα για να επισκεφθεί έτερο κοιμητήριο.

Τα (τρία) αγριογουρουνάκια

Θα μπορούσε να είναι μια ιστορία για τα τρία γουρουνάκια. Μόνο που η ιστορία δεν είναι τρυφερή. Εξάλλου, αφορά κάποια αγριογούρουνα και έναν αγριεμένο πρωταγωνιστή. Τη θυμήθηκαν κάποιοι ως μία από τις πιο επικές σκηνές της θητείας του αποχωρούντος, παρακολουθώντας το Σάββατο την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο ΥΠΕΞ. Θυμήθηκαν μια νύχτα του 2016, όταν ο τέως πλέον υπουργός ταξίδευε οδικώς από το Πότσδαμ για το Βερολίνο. Τη νύχτα πολλά μπορεί να συμβούν στον δρόμο και το κακό συνέβη: το αυτοκίνητο που τον μετέφερε, ας πούμε, συγκρούστηκε με μια οικογένεια… αγριογούρουνων! Δεν αστειεύομαι. Ο υψηλός επιβάτης, πάντως, δεν αντιμετώπισε το περιστατικό με χιούμορ. Μπορεί να το επιβεβαιώσει απόλυτα ο οδηγός, ο οποίος, αν δεν απατώμαι, είναι ακόμα ζωντανός.

Είναι ακόμα ζωντανοί

Ζωντανοί είναι ακόμα και διάφοροι αστυνομικοί που πέρασαν από την υψηλή φρουρά. Σημειώνω ότι όσοι δεν παραιτήθηκαν από μόνοι τους, έφευγαν ούτως ή άλλως ανά τρίμηνο, αφού τους… απέλυε/ αποδέσμευε. Κάτι αντίστοιχο έζησαν και άνθρωποι της κουζίνας του υπουργείου, καθώς ένας εξ αυτών καρατομήθηκε και διάφοροι αναπόλησαν τις εποχές που ο Δημήτρης Αβραμόπουλος τους είχε ντύσει με στολές μπάτλερ, ή ακόμη κι αυτές που διάφοροι Πασόκοι περνούσαν την είσοδο του γραφείου του ΥΠΕΞ για να συναντήσουν τον Βαγγέλη Βενιζέλο.

Σουβλάκια near me

Μένω σε κλίμα «ιστορίες βγαλμένες από τη ζωή» για να σας μεταφέρω μία από τις πολλές σουρεαλιστικές στιγμές που περνούν οι συνεργάτες πολιτικών, ενίοτε και οι δημοσιογράφοι όταν συνοδεύουν πολιτικούς αρχηγούς. Μία απ’ αυτές εκτυλίχθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου, όταν τα πρόσωπα που συνόδευαν τον Κυρ. Μητσοτάκη (από το πρωί παρακαλώ) στην περιοδεία του στην Κεφαλονιά και στην Πύλο, έφυγαν, αφήνοντας τον Μητσοτάκη με τη σύζυγό του Μαρέβα να δειπνήσουν με τον Αντ. Σαμαρά και τον Αρχιεπίσκοπο. Η ομήγυρη φυσικά πεινούσε και έψαχνε φεύγοντας από την Πύλο απεγνωσμένα να φάει κάπου. Τέτοιες δύσκολες ώρες κάτι εφαρμογές στο google του τύπου «σουβλάκια near me» κάνουν θαύματα. Και έστειλαν τους συνεργάτες στην ψησταριά «Γιάννης ο γείτονας» (John the neighbor) έξω από την Πύλο. Πού να φανταστεί ο ιδιοκτήτης που αντίκρισε καμιά δεκαριά κουστουμαρισμένους μέσα στη νύχτα πώς τον βρήκαν…

«Το άσυλο που ξέρατε…»

Κάτι σαν το δικό του «πιστεύω» για το πώς σχεδιάζει την επόμενη μέρα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τα πολύπαθα πανεπιστήμια θα εκφωνήσει στην αποψινή εκδήλωση, με περίπου 200 πανεπιστημιακούς, στο Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν χρειάζεται, νομίζω, να τονίσω εδώ ότι ο Κυριάκος θα διαμηνύσει κάτι του τύπου «το άσυλο που ξέρατε να το ξεχάσετε» και ότι οι χώροι στα πανεπιστήμια θα επιστραφούν από τους «Ρουβίκωνες» και πάσης φύσεως καταληψίες στους φοιτητές και στους καθηγητές. Σημειώνω ότι στην εκδήλωση δεν έχουν προσκληθεί επισήμως συνδικαλιστικοί φορείς. Εχει, όμως, προσκληθεί το σύνολο του πανεπιστημιακού κόσμου, καθώς ο στόχος είναι στη συνέχεια να γίνει ελεύθερη συζήτηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή