Μα δεν βλέπετε πόσο μοιάζουν;

Μα δεν βλέπετε πόσο μοιάζουν;

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτοξεύουν εκατέρωθεν επιθέσεις, χαρακτηρισμούς, απειλές. Πρόκειται για ένα καβγά απολίτιστο (οι πολιτισμένοι καβγάδες είναι διαφορετικοί). Και πρόκειται για δύο κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης Τσίπρα. Ο κ. Κοτζιάς, των Εξωτερικών, και ο κ. Καμμένος, της Αμυνας. Μέσα στον καβγά θυμήθηκαν και οι δύο τα κόμματά τους, το «Πράττω» και τους ΑΝΕΛ αντιστοίχως, και τα παρατάσσουν ως στρατηγοί, έτοιμοι για τη μάχη.

Συμπεριφέρονται σαν να είναι δύο διαφορετικοί κόσμοι. Ο ένας του φωτός, της συνέπειας και της εντιμότητας και ο άλλος του σκότους, που πρέπει να εκλείψει για να δούμε άσπρη μέρα. Στην πραγματικότητα, όμως, μοιάζουν. Και όχι μόνο κατά τον σωματότυπο. Πέρυσι μόλις, ο αρχιτέκτονας της συμφωνίας των Πρεσπών αρνήθηκε να πάει στα Σκόπια με αεροπλάνο διότι το αεροδρόμιό τους ονομάζεται «Μέγας Αλέξανδρος» και θα τον μόλυνε. Οπως ακριβώς θα έκανε και ο κ. Καμμένος

Ο κ. Κοτζιάς διώκει από το 2009 αλύπητα ένα από τα σοβαρότερα περιοδικά της χώρας, το Athens Review of Books, διότι ένιωσε να θίγονται η τιμή και η υπόληψή του επειδή ένας επιστολογράφος τον χαρακτήρισε «γκαουλάιτερ του σταλινισμού». Αποτέλεσμα (και συμβολή του κ. Κοτζιά στην ιστορία της ευρωπαϊκής Δικαιοσύνης) είναι να δικάζεται η ηγεσία του Αρείου Πάγου για κακοδικία. Ωστόσο, όταν ο αντίπαλός του κ. Καμμένος τον χαρακτήρισε εμμέσως κλέφτη, αφού «βουτάει από κονδύλια», η τιμή και η υπόληψή του δεν θίχτηκαν, όπως φαίνεται, αρκετά αφού δεν προέβη σε καμία ενέργεια.

Ο κ. Καμμένος ένιωσε και αυτός να θίγονται η τιμή και η υπόληψή του, αλλά στάθηκε λιγότερο τυχερός. Οι μηνυθέντες Μ. Ξαφά, Χ. Μάκκας, Η. Κανέλλης αθωώθηκαν τελεσίδικα διά βουλεύματος, ενώ ο ίδιος ο κ. Καμμένος καταδικάστηκε για την παροιμιώδη παρότρυνση του «λιντσάρετε τον Πάχτα».

Εκεί όμως που συμπίπτουν εντελώς είναι η ιδεοληψία τους. Πάνω στον καβγά, ο κ. Καμμένος αποκάλεσε τον κ. Κοτζιά «άνθρωπο του Σόρος», με σαφή υπαινικτικό κόλαφο απέναντι στον φιλάνθρωπο, φιλόσοφο, επιχειρηματία. Η οργή με την οποία δέχθηκε τον χαρακτηρισμό ο κ. Κοτζιάς δείχνει ότι συμμερίζεται τις απόψεις Καμμένου για τον Σόρος. Ξέρετε ποιος άλλος τις συμμερίζεται; Μα… ο κ. Ορμπαν, ο οποίος σκοπεύει να κλείσει ένα πανεπιστήμιο στην Ουγγαρία, μόνον επειδή το ίδρυσε ο Σόρος! Και οι άνθρωποι αυτοί παριστάνουν τους αριστερούς που αγωνίζονται κατά του εθνικολαϊκισμού στην Ευρώπη!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή