Ολα είναι μελετημένα…

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

​Η εντύπωση είναι ότι τα πράγματα εξελίσσονται σύμφωνα με το σχέδιο. Με κάποιες δυσκολίες, που προς το παρόν ξεπερνιούνται, χωρίς όμως παρεκκλίσεις, με τους Συρανέλ να ελπίζουν ότι αυτό θα συνεχιστεί έως τις εκλογές, όποτε αποφασίσουν να τις κάνουν. Και βεβαίως, οι Αλ. Τσίπρας και Π. Καμμένος θα πορεύονται σφιχταγκαλιασμένοι έως εκείνη την ώρα, παρά τους περιοδικούς εκνευρισμούς του πρώτου όταν ο δεύτερος κάνει «καμμενιές» εκτός προγράμματος. Εξάλλου, οι άνθρωποι έχουν πει ευθέως ότι συνεργάστηκαν στη βάση κάποιων κοινών στόχων –της εξόδου από το μνημόνιο και της κάθαρσης– και δεν πρόκειται να χωρίσουν πριν τους εκπληρώσουν. Αυτά δημοσίως, γιατί όλοι γνωρίζουν ότι το βαθύτερο νόημα της συνεργασίας τους ήταν και είναι να βρίσκονται στην εξουσία και να φέρουν την ελληνική κοινωνία απολύτως στα μέτρα τους.

Η τυπική έξοδος από το μνημόνιο ολοκληρώθηκε. Χαρακτηρίστηκε «καθαρή» από τον πρωθυπουργό χωρίς να είναι, γιατί ουσιαστικά η χώρα συνεχίζει να βρίσκεται υπό επιτήρηση. Ωστόσο, με τη βοήθεια της ανοχής – αδιαφορίας που επιδεικνύουν οι Ευρωπαίοι δανειστές, λόγω της «καλής διαγωγής» του Αλ. Τσίπρα σε θέματα που τους ενδιαφέρουν ιδιαίτερα (Μακεδονικό, επιστροφή προσφύγων κ.λπ.), γίνεται μεγάλη προσπάθεια να ανατραπούν πολλές δεσμεύσεις. Σε αυτή την προσπάθεια εντάσσονται οι προσλήψεις στον δημόσιο τομέα μαζί με τις αυξήσεις, τα επιδόματα, τις διευκολύνσεις, τις επιμηκύνσεις, τις εξαιρέσεις, τις ελαφρύνσεις, τις αναστολές και αναβολές που αφορούν πρόστιμα και άλλες υποχρεώσεις πολιτών προς το κράτος. Οπως και η επιτάχυνση εκπλήρωσης υποχρεώσεων του κράτους προς πολίτες, λόγω εκλογών. Τις καθυστερούσαν περιμένοντας το σωστό «τάιμινγκ»…

Η λεγόμενη «κάθαρση», που είναι ο άλλος ομολογημένος στόχος των Συρανέλ, περιλαμβάνει υποθέσεις διαφθοράς που η διαλεύκανσή τους έχει επίτηδες καθυστερήσει για να συμπέσει με την τελευταία φάση της θητείας της κυβέρνησης: παραπομπές στη Δικαιοσύνη, κατηγορίες και φυλακίσεις πολιτικών αντιπάλων –έχουν προαναγγελθεί ωμά ή έμμεσα– και μπόλικη λασπολογία. Δεν είναι απαραίτητο αυτές οι υποθέσεις να τελεσιδικήσουν. Αρκεί να δημιουργηθεί μέχρι τις εκλογές το κατάλληλο κλίμα εις βάρος των κομμάτων που άσκησαν εξουσία στο παρελθόν και ας λάμψει η όποια αλήθεια αργότερα. Παράλληλα, θα υπάρχει ανοχή στην ασυδοσία στα λύκεια και στα πανεπιστήμια, θα ανακοινώνονται αποφάσεις που θα μειώνουν τις απαιτήσεις από μαθητές, σπουδαστές και δασκάλους, θα ικανοποιούνται συνδικαλιστικές υπερβολές, θα επιτρέπουν την παραβατικότητα σε κάθε τομέα, για να μην υπάρχουν αιτίες δυσαρέσκειας. Οταν και όπου χρειάζεται θα γίνονται και κάποιοι αντιπερισπασμοί τύπου 12 μιλίων και συνταγματικής αλλαγής για να αποσπούν την προσοχή των πολιτών από τα προβλήματα της καθημερινότητας.Ολα είναι μελετημένα ώστε να ναρκοθετηθεί το πεδίο για την επόμενη κυβέρνηση και ταυτόχρονα να μη μπορεί η αντιπολίτευση να πει «όχι» σε πολλά από τα παραπάνω. Γι’ αυτό ο Αλ. Τσίπρας συνεχίζει τις αγκαλιές με τον Π. Καμμένο και συνιστά στους δικούς του να δείξουν υπομονή μέχρι να υλοποιηθεί πλήρως ο σχεδιασμός του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή