Το δεξιό του άκρο…

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

​Ενα από τα λίγα πράγματα που παράγει εν αφθονία η Ελλάδα είναι η συνωμοσιολογία. Πότε ο Κίσινγκερ ήθελε να μας φάει τη γλώσσα και τον πολιτισμό για να συμμορφωθούμε, άλλοτε κάποια Ουνία ήθελε να μας κλέψει την ορθόδοξη πίστη για να υποταχθούμε στον Πάπα· παλιά κινδυνεύαμε από τους Αμερικανούς, τώρα από τους Γερμανούς και ακόμη πιο παλιά από τους Αγγλους.

Με τους Ούγγρους δεν είχαμε συνωμοσιολογικά πάρε-δώσε. Η χώρα τους είναι σχετικώς μακριά, δεν υπήρξε αυτόνομη μεγάλη δύναμη και γι’ αυτό δεν μας απασχολούσε. Ομως, καιρός φέρνει τα λάχανα καιρός τα παραπούλια· αν και με αυτήν την κυβέρνηση μόνο παραπούλια έχουμε δει και καθόλου λάχανο. Σαν να μην έφτανε, λοιπόν, η εγχώρια συνωμοσιολογία, εισάγουμε τώρα και την ουγγρική. Οπως αποκάλυψε ο κ. Νίκος Κοτζιάς κατά το θορυβώδες υπουργικό συμβούλιο (16.10.2018) «ο κ. Τσίπρας διεκόπη από τον υπ. Αμυνας ο οποίος άρχισε να εξαπολύει έναν οχετό λάσπης, ό,τι οχετό έχει πει μέσω διαρροών. Δεν είπε μόνο για μυστικά κονδύλια. Είπε ότι ο Σόρος χρηματοδοτεί την ελληνική κυβέρνηση για να αγοράζει ξένους. Ουδείς απάντησε, πλην εμού. Κανένας υπουργός, ούτε ο πρωθυπουργός. Και εγώ είπα ότι σε μια κυβέρνηση που ανέχεται να παραβιάζεται η πολιτική της και η παραβίαση να καλύπτεται από έναν τόνο λάσπης, δεν μπορώ να συμμετέχω» (Κρήτη TV 23.10.2018).

Μετά τους «αεροψεκασμούς» και «τα εμβόλια που βλάπτουν την υγεία» εισάγεται από επίσημα χείλη στο ανώτατο κυβερνητικό όργανο η συνωμοσιολογία του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπαν. Ο τελευταίος κατηγορεί τον Τζορτζ Σόρος για όλα τα κακά του κόσμου, κυρίως ότι «επιδιώκει να πλημμυρίσει την Ουγγαρία και την Ευρώπη με μετανάστες και οι οργανώσεις που χρηματοδοτεί σε ολόκληρο τον κόσμο, κυρίως στην ανατολική Ευρώπη, είναι το εργαλείο του για την επίτευξη αυτού του στόχου».

«Ομοιος ομοίω αεί πελάζει», έγραψε στο «Συμπόσιο» ο Πλάτων, αλλά το σημαντικότερο είναι οι άλλοι. Εκείνοι, που δικαίως ελεεινολογούν τον Ορμπαν και ορθώς φοβούνται την επέλαση της Ακροδεξιάς, σιώπησαν. Από τους 54 παρόντες (53 υπουργοί συν ο πρωθυπουργός) μόνο ο κ. Νίκος Κοτζιάς αντέδρασε στην ακροδεξιά λάσπη. Ορθώς ο δημοσιογράφος που πήρε τη συνέντευξη, ο κ. Γιώργος Σαχίνης, αναρωτήθηκε: «Μα δεν βρέθηκε ένας άλλος υπουργός ή ο πρωθυπουργός να του πει, “μα τι είναι αυτά που λες”; Δεν βρέθηκε ένας υπουργός να πει “με θίγεις κι εμένα, ως μέλος της κυβέρνησης”; Ούτε ο πρωθυπουργός;».

Προφανώς εκπληρώθηκε η προφητεία εκείνης της προεκλογικής διαφήμισης των ΑΝΕΛ, σύμφωνα με το οποίο ο μικρός Αλέξης είχε σπάσει το αριστερό χέρι και θα μάθαινε να γράφει με το δεξί του άνω άκρο. Μάλλον πήγε καλά το μάθημα και αυτό πρέπει να θυμόμαστε κάθε φορά που τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν τους αντιπάλους τους για ακροδεξιά απόκλιση…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή