Να σοβαρευθεί η αντιπολίτευση

Να σοβαρευθεί η αντιπολίτευση

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ημέρες τώρα ήθελα να το πω, όμως ο καταιγισμός ιστορικών γεγονότων και η ιλιγγιώδης πρόοδος της χώρας δεν μου άφησαν χώρο. Είναι όμως κρίμα ο σεμνός αυτός αγωνιστής της επιστήμης και της δημοκρατίας να μείνει αδικαίωτος. Εννοώ τον Παύλο Πολάκη, που για μία ακόμη φορά παρεξηγήθηκε από την πονηρά και κακόβουλο αντιπολίτευση, πρόθυμη πάντα να διαστρεβλώνει τα λεγόμενά του. Η ανάλγητος και φιλελεύθερη αντιπολίτευση δεν καταλαβαίνει τη γλώσσα του εκφραστή του λαϊκού αισθήματος. Τον κατηγορούν ότι πρότεινε να γεμίσουν οι φυλακές από πολιτικούς του αντιπάλους. Και ερωτώ. Ποιος θα καλύπτει το κενό στις αγροτικές εργασίες του μελισσοκόμου Κουφοντίνα κατά τις ημέρες της αδείας του; Και όταν με το καλό αποφυλακισθεί και η ετέρα ελπίς της δημοκρατίας μας, ο κ. Ξηρός της γνωστής οικογενείας, θα μείνει άδειο και κρύο το κρεβάτι του; Αυτά όμως είναι τα ελάσσονα. Το μείζον στη συκοφαντική εκστρατεία κατά του πολιτικού και γενικού χειρουργού είναι η σκανδαλώδης παρερμηνεία του νοήματος των λόγων του. Διότι ο άνθρωπος δεν ζήτησε να βάλουν όλους τους πολιτικούς τους αντιπάλους στη φυλακή. Κάτι που θα επέτρεπε μεν στον ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει τις εκλογές με σχετική άνεση, θα αντέβαινε όμως στον βασικό δημοκρατικό κανόνα που επιτρέπει στους ψηφοφόρους να διαλέξουν ανάμεσα σε διαφορετικές πολιτικές δυνάμεις. Και για τον Πολάκη η δημοκρατία είναι ιερή. Ο άνθρωπος είπε να βάλουν μερικούς, ή κάποιους, αφήνοντας τη Δικαιοσύνη να αποφασίσει ποιους.

Πότε επιτέλους η αντιπολίτευση θα διαπιστώσει ότι η οδός της συκοφαντίας που πορεύεται είναι αδιέξοδος; Πάρτε τις τοποθετήσεις της στην ιστορική συμφωνία την οποία ο κ. Τσίπρας και ο Αρχιεπίσκοπος συμφώνησαν αλλά δεν συμφώνησαν – «δημιουργική ασάφεια» που θα ’λεγε και ο υπέροχος, ο σοφός, ο «δεν βρίσκω άλλες λέξεις», αφού και η ελληνική γλώσσα αποδεικνύεται πτωχή μπροστά στο μεγαλείο του. Αντί να χειροκροτούν τον αρχιτέκτονα του εκσυγχρονισμού, τον κατηγορούν ότι με διάφορα τεχνάσματα βρήκε τον τρόπο για να διορίσει κάποιους στο Δημόσιο ενόψει των εκλογών. Αυτό θα έστεκε αν ο Τσίπρας ήταν κάνας παλαιοκομματικός που αντιμετώπιζε τους πολίτες ως πελάτες. Κάνουν πως δεν βλέπουν οι πονηροί ότι ο Τσίπρας ήρθε για να ανατρέψει την αρχαία διαφθορά από τη δημοκρατία μας, ότι είναι το νέο που θα καθαρίσει τον τόπο από το παλιό – και πάλι οι λέξεις δεν μου φθάνουν. Απόδειξη ότι δεν είπε ότι θα διορίσει όλους τους Ελληνες στο Δημόσιο, επιθυμητό μεν, ουτοπικόν δε. Μίλησε για καμιά δεκαριά χιλιάδες, άντε είκοσι, τριάντα, το πολύ σαράντα. Πόσο πιο καθαρά να μιλήσει ο άνθρωπος.

Η αντιπολίτευση οφείλει να σοβαρευθεί. Ας πάρει παράδειγμα από τη σοβαρότητα της κυβέρνησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή