Στόχοι Καμμένου και Σκοπιανό

Στόχοι Καμμένου και Σκοπιανό

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

​Το θέατρο του παραλόγου με τη στάση των Ανεξάρτητων Ελλήνων συνεχίζεται. Μόλις έρθει στη Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών, ο Πάνος Καμμένος και όσοι από τους βουλευτές του τον ακολουθήσουν –τουλάχιστον δύο εμφανίζονται απρόθυμοι να το κάνουν– θα την καταψηφίσουν, και στη συνέχεια τα στελέχη των ΑΝΕΛ που συμμετέχουν στην κυβέρνηση θα αποσυρθούν από αυτήν. Ετσι θα διαμηνύσει ο κ. Καμμένος την «απόλυτη» αντίθεσή του με τον ΣΥΡΙΖΑ στο μείζονος σημασίας αυτό ζήτημα, ωστόσο θα συνεχίσει να τον στηρίζει κοινοβουλευτικά ως κυβέρνηση.

Για άλλη μία φορά, και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ. Παρά τη συνειδησιακής υφής αντίθεση των περισσότερων ψηφοφόρων των ΑΝΕΛ στη συμφωνία των Πρεσπών, το κόμμα τους στην ουσία θα διευκολύνει την κύρωσή της, η οποία θα καταστεί εφικτή με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού και κάποιων ανεξάρτητων ή συνεργαζόμενων με τον ΣΥΡΙΖΑ βουλευτών.

Καμιά φορά οι συνειδήσεις είναι «ευέλικτες». Και διαφωνούμε με την προοπτική «παραχώρησης» του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια, ισχυριζόμενοι πως δήθεν κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να το αποτρέψουμε, αλλά αφού αυτό δεν κατέστη δυνατό, συνεχίζουμε να στηρίζουμε το κόμμα που το έκανε. Με άλλα λόγια, εμπιστευόμαστε αυτούς που υπό άλλες συνθήκες θα κατηγορούσαμε ως «προδότες».

Παρά την υιοθέτηση της συγκεκριμένης στάσης, ο κ. Καμμένος θεωρητικά εξακολουθεί να προσβλέπει στην ψήφο των απανταχού επικριτών της συμφωνίας. Πρόκειται για σουρεαλιστική προσέγγιση. Η είσοδος των ΑΝΕΛ στη Βουλή δεν επιτυγχάνεται. Στον πέραν της Ν.Δ. χώρο της εθνικιστικής Δεξιάς «καραδοκούν» νέα πρόσωπα, που διεκδικούν με πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες την κοινοβουλευτική τους παρουσία. Ενας, δε, εξ αυτών, με καταγεγραμμένη απήχηση στο κοινό της Βόρειας Ελλάδας, πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα την πετύχει. Αν, μάλιστα πλαισιωθεί και από άλλους, που αυτήν τη στιγμή «ψάχνονται», μπορεί να εξασφαλίσει και καλό ποσοστό.

Το μόνο στο οποίο μπορεί να προσβλέπει ο Πάνος Καμμένος με αυτή την τακτική είναι η επιμήκυνση για μερικούς μήνες της κοινοβουλευτικής θητείας του ιδίου και κάποιων συνεργατών του. Εκτός, εάν απώτερος στρατηγικός στόχος είναι η συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή