Τα θεωρήματα του Θαλή

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όσοι έχουν τη χαρά να γνωρίζουν / συνεργάζονται / κάνουν παρέα με τον Θαλή Πιτούλη δυσκολεύονται να …προλάβουν τη δημιουργική σκέψη του. Γι’ αυτό μάλλον ο ίδιος αποφάσισε να τη «χωρέσει» σε ένα βιβλίο – για να προλάβει κάθε ενδιαφερόμενος να μπει με τον δικό του ρυθμό στο μυαλό του, να εμπνευστεί, να προβληματιστεί, να χαμογελάσει. «Αλλά και για να μην ξεχάσω και ο ίδιος τις σκέψεις μου» απαντά αφοπλιστικά ο ίδιος.

Για όποιον πάλι δεν τον γνωρίζει, ας γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις: o Πιτούλης είναι δημιουργός της διαφημιστικής εταιρείας McVictor & Hamilton, εκδότης περιοδικών όπως το ανδρικό Mancode, ιδρυτής του επιτυχημένου Mancode Radio, DJ, σύμβουλος στρατηγικής, αρωματοποιός και… «έχει ο Θεός», όπως σημειώνει στον πρόλογο ο Χρήστος Ζαμπούνης. Το εν λόγω βιβλίο, με τίτλο «Απαγορεύεται η είσοδος στους διαφημιστές» (η εξήγησή του υπάρχει στη σελίδα 13 αλλά δεν θα κάνουμε spoiler σ’ αυτή την παρουσίαση) είναι μια βαθιά προσωπική ανθολογία κειμένων, σκέψεων, ταξιδιωτικών αναμνήσεων, βιωμάτων, αφορισμών, ρητών και λιστών που απαιτούν για να διαβαστούν από 3 δευτερόλεπτα μέχρι 3 λεπτά αλλά μπορεί και να «μείνουν» κοντά σου για πολύ περισσότερο.

Ενδεικτικοί τίτλοι: Μeeting πριν 12 χρόνια. ΟMG the Kardashians. O πλανήτης των γυναικών. Οι αυριανοί CEOs. Siberian Night Walk. Ολα ξεκινούν από το σπίτι. Και πάει λέγοντας… Εν ολίγοις ένα smart ανάγνωσμα ιδανικό για την παραλία, αλλά και παντός καιρού. Ας πει κάτι και ο ίδιος όμως.

– Τελικά η διαφήμιση άνοιξε για εσάς περισσότερες πόρτες ή έκλεισε;

– Το πάθος  για δημιουργικότητα και η μακροχρόνια σχέση με ένα brand και τους ανθρώπους πίσω από αυτό δεν ανοίγει πόρτες, δημιουργεί σχεσεις ζωής

– Ποιόν φαντάζεστε να διαβάζει το βιβλίο σας;

– Διαφόρων κατηγοριών άνθρωποι. Ένας φοιτητής. Ένας ταξιτζής. Ένας μπάρμαν. Μια νοικοκυρά. Ένας μάνατζερ. Πάνω απ όλα όμως θέλω να τους αρέσει.

– Αν έπρεπε να με «στείλετε» σε μία σελίδα του, ποιά θα ήταν αυτή;

– Στην τελευταία αφού το έχεις διαβάσει και το έχεις χαρεί.

Info

«Απαγορεύεται η είσοδος στους διαφημιστές» του Θαλή Πιτούλη. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Φερενίκη.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή