Ανιχνεύοντας το υδραίικο γένος Βούλγαρη

Ανιχνεύοντας το υδραίικο γένος Βούλγαρη

Κύριε διευθυντά

Κυκλοφόρησε το βιβλίο «Γενεαλογικές ανιχνεύσεις. Το γένος Βούλγαρη της Υδρας», του γενεαλόγου Δημήτρη Α. Μαυριδερού, πρώην εφόρου της Εραλδικής-Γενεαλογικής Εταιρείας της Ελλάδος, σε 500 αντίτυπα που διετέθησαν στις ελληνικές βιβλιοθήκες (συμπεριλαμβανομένης και αυτής του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου της Υδρας) για χρήση των αναγνωστών.

Από την καταγραφή των 303 ατόμων μόνο τα 228 είναι μέλη του γένους Βούλγαρη της Υδρας.

Σημειώνεται πως στα παραπάνω άτομα περιλαμβάνονται και δύο πρωθυπουργοί της Ελλάδας! Ο Δημήτριος Γεωργίου Βούλγαρης ή Τζουμπές (1803-1877), που γεννήθηκε στην Υδρα και διετέλεσε πρωθυπουργός οκτώ φορές επί βασιλείας Οθωνος και Γεωργίου Α΄ και το 1868 μάλιστα βάφτισε τον διάδοχο Κωνσταντίνο Α΄. Και ο Πέτρος Γεωργίου Βούλγαρης (1883-1957), γεννημένος στην Υδρα κι αυτός, που ως αντιναύαρχος Β.Ν. και αρχηγός του στόλου κατέστειλε τη στάση στο Ναυτικό σώζοντας τα στασιάσαντα πολεμικά από την καταβύθισή τους από τους Αγγλους. Τέλος, το 1945 διορίστηκε πρωθυπουργός από τον αντιβασιλέα Δαμασκηνό!

Φριξος Δημου, Πλοίαρχος Ε.Ν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή