Η συμφωνία Πρεσπών, η Βουλή, ο Π.τ.Δ.

Η συμφωνία Πρεσπών, η Βουλή, ο Π.τ.Δ.

Κύριε διευθυντά

Σχετικά με την επικύρωση από τη Βουλή των Ελλήνων της συμφωνίας των Πρεσπών, θα πρέπει, με κάθε τρόπο, να διασφαλιστούν η αλήθεια και η πληρότητα του κειμένου της συμφωνίας. Σε περίπτωση που η ελληνική Βουλή επικυρώσει αυτή τη συμφωνία, σύμφωνα με το Αρθρο 42 παρ. 1 του Συντάγματος, θα σταλεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για υπογραφή.

Οπως λέει το ανωτέρω Αρθρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δύναται να αναπέμψει εντός μηνός στη Βουλή, εκθέτοντας και τους λόγους της αναπομπής και οι οποίοι εθνικά και συνταγματικά θα είναι ισχυροί. Ακολούθως, η Βουλή θα ενεργήσει σύμφωνα με την παράγραφο 2 του ανωτέρω Αρθρου, σε συνδυασμό με το Αρθρο 76 παρ. 2 του Συντάγματος, που λέει πως γίνεται η συζήτηση στη Βουλή για επείγοντα νομοσχέδια ή συμφωνίες. Αντιλαμβάνεται κανείς, σε περίπτωση αναπομπής από τον Π.τ.Δ. και της επανεξέτασης της συμφωνίας, τι πολιτική αναταραχή θα επακολουθήσει. Η κυβέρνηση, που είναι αριστερή, γιατί προσέφυγε σε δημοψήφισμα, για ένα μείζον εθνικό θέμα;

Το ογκώδες συλλαλητήριο στην Αθήνα της 20ής Ιανουαρίου 2019 με λίαν αξιόλογους ομιλητές και μαχητές για τη Μακεδονία μας και τη μη εκχώρηση του ονόματος στο κρατίδιο των Σκοπίων δεν προβληματίζει την κυβέρνηση;

Η Ελλάδα έχει εισέλθει σε μια χαοτική κατάσταση, μη αναστρέψιμη, εκτός εάν η Βουλή και ο κάθε βουλευτής, αξιολογώντας ότι η ψήφιση της συμφωνίας δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδος αλλάξει γνώμη. Ας διαβάσουν τα άρθρα διακεκριμένων συνταγματολόγων και νομικών της «Καθημερινής» της 20/1/2019. Αντιλαμβάνεται κανείς, ένα τεραστίων διαστάσεων εθνικό θέμα να εξαρτάται τι θα πράξουν ένας ή δύο εκτός ΣΥΡΙΖΑ βουλευτές. Αυτών τα ονόματα θα μείνουν στην Ιστορία!

Ιωαννης Θ. Χαΐνης, Ομ. καθηγητής Ε.Μ. Πολυτεχνείου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή