Η φουστανέλα και η περηφάνια

Η φουστανέλα και η περηφάνια

Κύριε διευθυντά

Θα μου επιτρέψετε να παρατηρήσω με το «δικαίωμα» που έχω αποκτήσει ως αναγνώστης σας επί μία πεντηκονταετία περίπου, ότι ο κατά τα άλλα ταλαντούχος και εξαιρετικά καταρτισμένος αρθρογράφος σας κ. Κασιμάτης σε πολλά γραφόμενά του εμφανίζεται να χάνει τον έλεγχο και να γράφει πράγματα που επιεικώς μπορεί να τα χαρακτηρίσει κανείς απαράδεκτα για το επίπεδό του.

Ετσι, μεταξύ των άλλων έχει χαρακτηρίσει τη συμβολή της Ελλάδας στην ήττα του άξονα ανύπαρκτη(!), πράγμα το οποίο σχολίασα στην εφημερίδα σας και μου κάνατε την τιμή να δημοσιεύσετε τη σχετική επιστολή μου. Υποστηρίζει ακόμη ο έγκριτος αρθογράφος σας ότι η Γαλλική Επανάσταση, η Επανάσταση που ανέβασε την αστική τάξη και κυριολεκτικά άλλαξε τον πολιτισμό και τον κόσμο, ήταν ατύχημα και δεν έπρεπε να γίνει! Να μας κυβερνούν προφανώς οι Βουρβόνοι και η Αγγλική Αριστοκρατία που μπροστά της ο καλός αρθρογράφος παθαίνει delirium trementum και άλλα τέτοια.

Ομως το αποκορύφωμα των συμπλεγματικών προφανώς γραφομένων του δημοσιογράφου σας είναι τα σχόλιά του περί φουστανέλας.

Είμαι υπερήφανος που ο πατέρας μου φορώντας τη φουστανέλα, που προσπαθεί να γελοιοποιήσει ο κ. Κασιμάτης, πολιόρκησε τα Ιωάννινα και τα ελευθέρωσε, όπως είμαι υπερήφανος που ο προπάππος μου και ο γιος του, φορώντας βράκες, έπεσαν πολεμώντας για να ελευθερώσουν την Κρήτη. Λίγος σεβασμός στην Ιστορία της πατρίδας σας, κ. Κασιμάτη.

Χαριλαος Ι. Καλπουζος, Επίτιμος δικηγόρος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή