Ελλάς Ελλήνων (και) θεριακλήδων

Ελλάς Ελλήνων (και) θεριακλήδων

Κύριε διευθυντά

Ο ελληνικός αντικαπνιστικός νόμος είναι μία κουρελού και καθόλου νόμος. Διότι απλώς δεν εφαρμόζεται.

Το να τον καταστρατηγεί όμως ένας γιατρός – αναπληρωτής υπουργόςΥγείας, έστω και σε ένα μπουζουκομάγαζο, χορεύοντας ζεϊμπέκικο, είναι ένα γνήσιο ελληνικό φαινόμενο. Και η δήλωσή του  προς τον επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ε.Ε. Βιτένις Αντριουκαΐτις, που τον κατηγόρησε για το κάπνισμά του στον κλειστό μπουζουκοχώρο, ήταν χειρότερη και για τις δύο του ιδιότητες: «Ασχολούμαι με πιο σοβαρά πράγματα στον χώρο της υγείας από το κάπνισμα»!

Κάπως έτσι το έλεγε ο μεγάλος Εμμανουήλ Ροΐδης πριν από έναν αιώνα και πλέον: «Η Ελλάς ένα νόμο έχει ανάγκη, που να εντέλλεται στην εφαρμογή των υπαρχόντων νόμων»!

Δυστυχώς, αυτό είναι ζητούμενο στην ταλαίπωρη χώρα. Και τον συγκεκριμένο νόμο τον καταστρατηγούν πολλοί πολιτικοί και πολιτειακοί άρχοντες σε κλειστούς χώρους. Μεγαλώσαμε δεκαετίες ακούγοντας τους εκάστοτε υπουργούς Υγείας να εξαγγέλλουν βαρύγδουπες ανακοινώσεις του τύπου: «Η Ελλάς κόβει το κάπνισμα», εννοώντας σε κλειστούς χώρους, διότι κατά τα άλλα είμαστε και θεριακλήδες.

Ας ελπίσουμε ότι τουλάχιστον τα παιδιά μας θα ζήσουν σε μία χώρα που επιτέλους θα εφαρμόσει τον ψηφισμένο νόμο.

Δημητρης Γεωργαντας, Χειρουργός, Μαρούσι

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή