Καλός ο υποψήφιος, αλλά γκολ βάζει;

Καλός ο υποψήφιος, αλλά γκολ βάζει;

Κύριε διευθυντά

Είδαμε και διαβάσαμε να ανακοινώνεται η απόφαση αστέρων του αθλητισμού να διεκδικήσουν την ψήφο του λαού στις προσεχείς εκλογές. Προβληματίζομαι ειλικρινά με ανάμεικτα συναισθήματα, χωρίς να κατανοώ τα κίνητρα ή να τα αποδέχομαι. Η προσέγγιση έχει πολλές πλευρές.

Η πρώτη και κύρια, εκ μέρους αυτών που αποφάσισαν να κυνηγήσουν την εκλογή. Η ψήφος των πολιτών δίνεται έπειτα από αξιολόγηση του υποψηφίου. Συμπεριφορά, ήθος, γνώσεις και λογική. Η αποδοχή εκ μέρους των αρχηγών είναι αποτέλεσμα μελέτης σχολαστικής των προσόντων και επιλογής του καλύτερου; Ετσι γίνεται; Οχι βέβαια. Ακολουθεί ανάλυση και στον επόμενο τόνο… ψυχανάλυση. Αυτή η πλευρά χάνεται στο διάστημα. Ποιο είναι το κριτήριο και τα ερωτήματα του αρχηγού; Ο κύριος Χ τι είναι; Γνωστός ποδοσφαιριστής. Σε ποια ομάδα; Στην τάδε. Συμπεριφορά; Πολύ καλή. Ηθος; Αψογος. Δηλαδή φυτώριο των ομάδων το κατηχητικό; Ε! ναι∙ γιατί δεν πιστεύεις; Γνώσεις; Απατα. Λογική; Εξαρτάται από πολλά και τι θα επικρατήσει; Την κρίσιμη στιγμή θα επιστρατεύσει δοκιμασμένη συνταγή∙ TV Master chef. Εγώ τώρα γιατί πιστεύω ότι το μόνο που μετράει είναι πόσες ψήφους έχει; Από ποιους δεν ενδιαφέρει, αρκεί να συμφέρει. Μου κάνει, ενημερώστε τον. Αγωνία, συγκίνηση, τρεμούλα αυτός και πού να δεις εμείς. Το θρίλερ. Από την πλευρά του, ο υποψήφιος πιστεύει ότι διαθέτει τι; Επειδή η ανάλυση καίει, βολεύεται και λέει «και γιατί οι άλλοι είναι καλύτεροι;». Λείπει η αυτογνωσία και νομίζουν ότι είναι ικανοί, άραγε γιατί; Μήπως γιατί οι άλλοι δεν ξέρουν να πετυχαίνουν γκολ; Ολη η προοπτική μεταφέρεται σε συνθήκες γηπέδου, στόχος η επικράτηση. Ιδωμεν.

Παναγιωτης Σταματοπουλος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή