Φροντιστήριο «Το πατροπαράδοτον»

Φροντιστήριο «Το πατροπαράδοτον»

Κύριε διευθυντά

Νέο νομοσχέδιο κατατέθηκε προ ημερών για την παιδεία και τον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Καλό ή κακό δεν το γνωρίζω. Ισως είναι και αυτό στη λογική που υποστηρίζει ότι κάθε υπουργός πρέπει να φέρει ένα νέο σύστημα εισαγωγής για να δικαιολογήσει τη θέση του, χωρίς να αλλάζει τίποτε επί της ουσίας.

Με απεργιακές κινητοποιήσεις αντέδρασε η ΟΛΜΕ, που ίσως αντιδρούσε όποιο νομοσχέδιο και αν της παρουσίαζαν από «κεκτημένη ταχύτητα» για «αγώνες». Οι μαθητές θα αντιδράσουν και αυτοί, γιατί και αυτοί «πρέπει» να αντιδράσουν. Η κοινωνία απαθής, θα τρέξει πάλι στα φροντιστήρια. Φροντιστήρια;

Τίποτε δεν έχει αλλάξει από το 1945 που η μητέρα μου πήγε ενάμιση μήνα σε φροντιστήριο πριν δώσει εξετάσεις στην Οδοντιατριακή. 

Τίποτε δεν έχει αλλάξει από την ίδια εποχή, όπως μου έλεγε ο πατέρας μου, που υπήρχαν φροντιστήρια για τους φοιτητές της Νομικής. Φροντιστήρια για τους φοιτητές για να πάρουν το πτυχίο της Νομικής! Και όμως, υπάρχουν ακόμη και σήμερα τέτοια φροντιστήρια, ενώ το μέλημα του υπουργείου είναι να ιδρυθεί Νομική στην Πάτρα…

Κατά τα λοιπά, στη χώρα που δεν θέλει ποτέ να αντιμετωπίσει την οικτρή πραγματικότητά της σε όλα τα ζητήματα, που δεν θέλει τίποτε να αλλάξει και τίποτε να δεχθεί όταν κάτι αλλάζει, θα περιμένουμε το επόμενο «μακρόπνοο» νομοσχέδιο για την παιδεία.

Βασιλης Βερνικος, Πειραιάς

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή