Στα μεγάλα ζόρια, το αληθές «ποιόν»

Στα μεγάλα ζόρια, το αληθές «ποιόν»

Κύριε διευθυντά

Οταν βρίσκεται σε κάποια δύσκολη κατάσταση φαίνεται ο χαρακτήρας κάποιου. Οταν καίγεται  η γούνα σου ξεδιπλώνεται ανάγλυφα ο χαρακτήρας σου. Στην εκπομπή για το Μάτι, εκπομπή διαφήμιση για τη δημοσιογραφία, μάθαμε πέρα από άλλα πολλά τραγικά ποιοι μπήκαν πρώτοι στο Μάτι.

Ο λόγος για τους εφέδρους αξιωματικούς που προσφέρθηκαν ευθύς για να βοηθήσουν. Αυτοί μπήκαν πρώτοι στον φλεγόμενο οικισμό και προσπάθησαν να βρουν εγκλωβισμένους. Ενα κατασυκοφαντημένο σώμα που δικαιολόγησε πρακτικά την ύπαρξή του. Που απέδειξε τι σημαίνει  να είσαι μάχιμος όταν το κράτος σου έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά.

Ναι, κύριοι, όταν όλοι τρέπονταν σε φυγή, τα πράσινα μπερέ έδιναν «το παρών» μέσα στη φωτιά. Αυτό το χιλιοχλευασμένο παρών που ακούγεται σε κάθε στρατόπεδο. Αλήθεια, οι  περίφημες συλλογικότητες, βαρβάτες ατομικότητες κατά Ντίνο Σιώτη, πού βρίσκονταν;

Μάλλον περίμεναν να καούν τα πάντα για να κάνουν κάποια μεταπτυχιακή ανάλυση… κατηγορώντας τα ίδια τα θύματα και τους πονεμένους οικείους τους.

Δημητρης Μακριδης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή