Οι aponeristas της μαγευτικής Σικίνου

Οι aponeristas της μαγευτικής Σικίνου

Κύριε διευθυντά

Στον τόπο των θερινών διακοπών, μας συντρόφευσε και πάλι η ανάγνωση της εφημερίδας σας και απολαύσαμε ιδίως τα άρθρα που μας ταξίδεψαν σε προορισμούς της Ελλάδας. Οι περιγραφές του άρθρου του κ. Σεραφείμ Κωνσταντινίδη (17/8), χωρίς να κατονομάζει το όμορφο νησί με τη σύγχρονη ονομασία του, μας έδωσε τροφή να λύσουμε το κουίζ.

Ποιο είναι λοιπόν το νησί των aponeristas, όσων δηλαδή βουτούν στα απόνερα των πλοίων στο λιμάνι, εν είδει αποχαιρετισμού, το άλλοτε ονομαζόμενο Σύκανδρος, που είναι ικανοποιημένο από τη μη ανάπτυξη; Πρόκειται φυσικά για την απομακρυσμένη Σίκινο, που κάθε χρόνο «κινδυνεύει» με όλο και περισσότερους επισκέπτες… Δεν ήταν πέρυσι που ανακαλύφθηκε στο νησί ασύλητος τάφος στην Επισκοπή; Πάλι με το άρθρο της κ. Μαργαρίτας Πουρνάρα απολαύσαμε τις λεπτομέρειες της ανακαλύψεως, ενώ φέτος μας ταξίδεψε ξανά η ίδια αρθρογράφος σας στο νησί, περιγράφοντας τις «παπαδιαμαντικές» προετοιμασίες των πανηγυριών της. Ισως αυτή η «μη ανάπτυξη» να είναι πράγματι επωφελής και το εχέγγυο μιας ανόθευτης, ανεκτίμητης ομορφιάς…

Μαργαριτα Μαραγκου, Αθήνα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή