Τα αρχαία ελληνικά βρίσκονται παντού

Τα αρχαία ελληνικά βρίσκονται παντού

Κύριε διευθυντά

Επί ΣΥΡΙΖΑ οι υπουργοί Παιδείας, με τελευταίο τον ανεκδιήγητο Γαβρόγλου, σαν να ήσαν αλλόφυλοι, διέπραξαν έγκλημα κατά της παιδείας μας. Χαρακτήρισαν τα αρχαία ελληνικά και τα λατινικά «νεκρές γλώσσες». Κατάργησαν την υποχρεωτική διδασκαλία από τα αρχαία κείμενά τους στα γυμνάσια και τα κατέταξαν στα προαιρετικά στα λύκεια με συνεχείς μειώσεις των ωρών διδασκαλίας των.

Την εποχή που σε πολλές χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής αλλά και στην Κίνα αμφότερες είναι υποχρεωτικές στα κλασικά γυμνάσια. Η ονοματολογία των σύγχρονων επιστημών, κυρίως η ιατρική αλλά και η έρευνα του σύμπαντος, σπανίως έχει λέξεις χωρίς αρχαιοελληνικές ή λατινικές ρίζες. Η εξαίρετη σημερινή υπουργός Παιδείας θα έπρεπε να τις επαναφέρει υποχρεωτικά στα γυμνάσια, όπου η πρόσληψή τους κατά τους παιδαγωγούς, είναι πιο εύκολη, γιατί στις ηλικίες αυτές τα παιδιά δεν έχουν κάνει ακόμη τις επιλογές τους για ανώτερες σπουδές. Στο λύκειο ας είναι κατ’ επιλογήν για όσους επιλέγουν νομικά, ή κλασικές σπουδές.

Σρατής Ε. Σρατήγης, Επ. δικηγόρος Δ.Ν., τ. βουλευτής Επικρατείας

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή