Τα έξοδα κηδείας, δύο μέτρα και σταθμά

Τα έξοδα κηδείας, δύο μέτρα και σταθμά

Κύριε διευθυντά

Είμαι συνταξιούχος του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (Δημόσιο), ως καθηγητής ΑΕΙ, και του πρώην ΤΣΑΥ ως ιατρός. 

Μετά τον θάνατο της συζύγου μου (Ιούλιος 2018), υπέβαλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τα έξοδα κηδείας, για μεν το Δημόσιο στον ΕΦΚΑ – Υποκατάστημα Καλλιθέας, για δε το πρώην ΤΣΑΥ στον ΕΦΚΑ οδού Αχαρνών.  Από μεν το Δημόσιο τα έξοδα κηδείας κατατέθηκαν σε τραπεζικό μου λογαριασμό εντός δέκα εργάσιμων ημερών, όπως με είχαν ενημερώσει, από δε το πρώην ΤΣΑΥ ήταν  ακόμη σε αναμονή την 11/10/19, ήτοι δεκατέσσερις και πλέον μήνες.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι μου γνωστοποιήθηκε εγγράφως με ημερομηνία 14/6/19 η υπ’ αριθμόν 707/2019 απόφαση του ΕΦΚΑ της οδού Αχαρνών ότι έχει εγκριθεί το σχετικό ποσόν των εξόδων κηδείας. Τον Αύγουστο του 2019 σε ερώτησή μου στον αρμόδιο υπάλληλο του ΕΦΚΑ της οδού Αχαρνών (πρώην ΤΣΑΥ), γιατί καθυστερεί η κατάθεση του οφειλομένου και ήδη εγκριθέντος ποσού, έλαβα την απάντηση ότι εντός του Αυγούστου και το αργότερο εντός του Σεπτεμβρίου η οφειλή θα κατατεθεί. Διερωτώμαι γιατί να υπάρχει αυτή η τεράστια χρονική διαφορά ασυνέπειας ως προς το πρώην ΤΣΑΥ σε σύγκριση με το Δημόσιο, τη στιγμή που και οι δύο υπηρεσίες εποπτεύονται από την ίδια αρχή, δηλαδή ΕΦΚΑ – Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η επιστολή μου αυτή μπορεί να είναι προσωπική, αλλά πιστεύω ότι θα αφορά και σε άλλους ασφαλισμένους του πρώην ΤΣΑΥ.

Λεωνιδας Γ. Μορφης, Βάρκιζα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή