Το νεκροταφείο και οι πολεμιστές

Το νεκροταφείο και οι πολεμιστές

Κύριε διευθυντά

O κ. Πυθαγόρας Κόσιβας σε επιστολή του της 05/11/19 αναφέρεται στις επικρατούσες συνθήκες υγιεινής στο Α΄ Κοιμητήριο Αθηνών, επισημαίνοντας ότι στο απέραντο, πρώτο τη τάξει, κοιμητήριό μας λειτουργεί μόνο ένα και μοναδικό WC. Για να αναρωτηθεί στη συνέχεια: «Πώς πορεύονται στα απομακρυσμένα τέσσερα σημεία του ορίζοντα οι κάθε λογής εργαζόμενοι(;), οι επισκέπτες αναμνήσεων, καθώς και οι τακτικοί συγγενείς των ενταφιασμένων;»

Δικαιολογημένη η δυσαρέσκεια του επιστολογράφου, αλλά και ευεξήγητη: αφού, ό,τι περιγράφει, συμβαίνει «έξω από το σπίτι μας!» Ομως, ο λόγος που γράφω αυτή την επιστολή είναι, επ’ ευκαιρία, να κάνω ευρύτερα γνωστή, εν είδει αποθησαυρίσματος, μια προσωπική σημείωση-μαρτυρία του Αγγελου Τερζάκη, από την εποχή που στρατευμένος προμαχούσε στη μεθόριο, το φθινόπωρο του ’40.

Αντιγράφω από το βιβλίο του «Προσωπικές σημειώσεις», εκδ. Αστρολάβος / Ευθύνη:

«Ο παπάς του (χωριού) Περάματος (όπου στρατοπεδεύσαμε) σύστησε στον διοικητή μας να πει στους άνδρες να κοπρίζουνε το νεκροταφείο του χωριού, για να μην λερώνουνε το χωριό!»

Καλά αν ήταν ο πρόεδρος της κοινότητας του χωριού – και πάλι! Αλλά ο παπάς;

Γιωργος Ι. Κωστουλας, Βούλα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή