Τα κράτη-μέλη είναι ίσα, μερικά είναι πιο ίσα

Τα κράτη-μέλη είναι ίσα, μερικά είναι πιο ίσα

Κύριε διευθυντά

Πού βαδίζει η Ευρωπαϊκή Ενωση (Ε.Ε.); Ισχύουν οι αρχές της πλειοψηφίας στη λήψη αποφάσεων, της ισότητας των μελών και της αλληλεγγύης μεταξύ των μελών; Η χώρα μας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή ενός πρωτοφανούς προσφυγικού-μεταναστευτικού κύματος. Τι κάνει ο Frontex για να το περιορίσει;

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι πρόσφυγες και οι μετανάστες ζουν σε συνθήκες απάνθρωπες. Οι τοπικές κοινωνίες έχουν σοβαρότατα προβλήματα, εξαιτίας της ανεξέλεγκτης εισόδου προσφύγων-μεταναστών. Γιατί μερικές χώρες της Ε.Ε. (Αυστρία, Πολωνία) αρνούνται την υποστήριξη έστω και ενός πρόσφυγα; Ο αρμόδιος επίτροπος Μετανάστευσης τι έχει πετύχει;

Η Τουρκία επιτέθηκε στη Συρία χρησιμοποιώντας και ευρωπαϊκά επιθετικά όπλα. Γιατί η Γερμανία διαφώνησε με την πρόταση απαγόρευσης πώλησης επιθετικών όπλων στην Τουρκία; Δύο γειτονικές μας χώρες, η Αλβανία και η Βόρεια Μακεδονία, ζήτησαν να αρχίσουν διαπραγματεύσεις για μελλοντική είσοδο στην Ε.Ε. Το αίτημά τους απορρίφθηκε διότι διεφώνησε η Γαλλία.

Διαπιστώνω ότι ο Τζορτζ Οργουελ, πριν από 70 χρόνια, ήταν προφητικός όταν έγραψε για τη «Φάρμα των ζώων»: «Ολα τα ζώα είναι ίσα, αλλά μερικά ζώα είναι πιο ίσα από τα άλλα».

Η Ευρωπαϊκή Ενωση σήμερα δεν είναι όπως την οραματίστηκαν οι ιδρυτές της και δεν ικανοποιεί τους πολίτες της.

Κωστας Γ. Τζαμουζακης, Πολιτικός μηχανικός ΕΜΠ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή