Πιο ευκρινείς οι πινακίδες, παρακαλώ

Πιο ευκρινείς οι πινακίδες, παρακαλώ

Κύριε διευθυντά

Πολλά είναι τα στραβά και άναρχα των μικρών και μεγάλων πόλεων της χώρας μας, αλλά παρά τη μικρή σημασία του ως θέμα, η εικόνα που παρουσιάζει η σηματοδότηση των δρόμων, καθώς και η αρίθμησή τους, είναι επιεικώς απογοητευτική.

Ενδεικτικά, μεταξύ άλλων, μπορούν να αναφερθούν η πολύ συχνή έλλειψή τους, η ανομοιομορφία τους, η μη ευκρινής εικόνα  από κάποια απόσταση των στοιχείων τους. Ιδίως στην περίπτωση που πρέπει να αναγνωσθούν από οδηγό οχήματος σε κίνηση.

Η χώρα μας είναι τουριστική και οι επισκέπτες, είτε αλλοδαποί είτε ημεδαποί, είναι βέβαιο ότι θα διευκολύνονταν στην εύρεση κάποιου προορισμού αν τα παραπάνω προβλήματα δεν υπήρχαν.

Υποθέτω ότι η ανάρτηση των σχετικών πινακίδων πρέπει να υπόκειται σε κάποιο δημοτικό ή κρατικό κανονιστικό πλαίσιο, όμως η εικόνα δείχνει σαν να μην υπάρχει καθόλου αυτό.

Καθώς γνωρίζουμε την ελληνική νοοτροπία «έλα μωρέ, σιγά το πράγμα», καλό θα ήταν η μη τήρηση κάποιων κανόνων να επισύρει ανάλογες συνέπειες…

Σταυρος Ευθυμιαδης, Συνταξιούχος, Χολαργός

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή