Ο εμφύλιος των δρόμων και ο κ. Χρυσοχοΐδης

Ο εμφύλιος των δρόμων και ο κ. Χρυσοχοΐδης

Κύριε διευθυντά

Δεκαετίες, ο χαλκέντερος Ιαβέρης επισημαίνει την τραγική εικόνα των ελληνικών δρόμων με τον διαρκή «εμφύλιο». Σκοτωνόμαστε μεταξύ  μας από απλή ανοησία, αφού δεν φοράμε ζώνη, κράνος, πίνουμε και οδηγούμε και τρέχουμε σαν τρελοί.

Η στατιστική των τελευταίων δεκαετιών δείχνει τη ζοφερή πραγματικότητα. Δεκάδες χιλιάδες οι νεκροί και, ακόμη χειρότερο, πολλαπλάσιοι οι τραυματίες και οι διά βίου ανάπηροι.

Το επισήμανε ο Αγγελος Στάγκος στις 16 Ιανουαρίου στο άρθρο του «Επικρατεί ασυδοσία στους δρόμους».

Ο πρώτος υπουργός που απολαμβάνει την εμπιστοσύνη των πολιτών κ. Χρυσοχοΐδης τι σκέπτεται για τον εμφύλιο αυτό;

Ο Στέφανος Μάνος σε επιστολή του (7/8/2019) είχε ρωτήσει τον κ. Χρυσοχοΐδη αν θα απελευθερώσει αστυνομικούς από τη φύλαξη «επωνύμων», προτρέποντας το αυτονόητο, να πάνε στην πάταξη της παραβατικότητας των δρόμων. Δεν φαίνεται να έκανε κάτι στο θέμα ο υπουργός. Καλή η πάταξη των καταλήψεων και της ανομίας των Εξαρχείων, αλλά καμία σύγκριση με τη σοβαρότητα του «εμφυλίου».

Και μία σύσταση που πρέπει να κάνει ο υπουργός στους αστυνομικούς των περιπολικών, που κανένας δεν φοράει ζώνη. Αντίθετα, οι δικυκλιστές φοράνε κράνος πάντα.

Ελπίζουμε σε αυτόν τον τομέα να επιδείξει τις ικανότητές του ο κ. Χρυσοχοΐδης. Αυτό είναι το μείζον. Θα κριθεί εκ του αποτελέσματος.

Δημητρης Γεωργαντας, Χειρουργός, Μαρούσι

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή