Εντατικά μαθήματα γεωγραφίας επειγόντως

Εντατικά μαθήματα γεωγραφίας επειγόντως

Κύριε διευθυντά

Υπάρχει η λογική της συνοπτικής οριοθέτησης της χώρας μας με την αναφορά των ακραίων «σημείων» της σε Βορρά, Νότο, Ανατολή και Δύση. Αρκεί, βεβαίως, να αναφέρονται τα ορθά «σημεία». Ομως:

– «Δεν διαπραγματευόμαστε, δεν εκχωρούμε ούτε σπιθαμή αυτής της γης, από το Διδυμότειχο ώς τη Γαύδο και από τους Οθωνούς ώς το Καστελλόριζο» (Αλ. Τσίπρας στο Καστελλόριζο, 17.04.2018) και

– «[…]να στείλω ένα μήνυμα σιγουριάς και αυτοπεποίθησης σε όλους τους Ελληνες, σε όλες τις Ελληνίδες, από το Καστελλόριζο έως την Κέρκυρα και από τη Γαύδο έως τον Εβρο, θέλω να γνωρίζουν…» (Κυρ. Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες, 13.12.2019). 

Από την επικαιρότητα που παρακολουθώ δεν προκύπτει ότι η χώρα πρόσφατα στερήθηκε τους Οθωνούς ή για κάποιο διάστημα στο παρελθόν ό,τι βρίσκεται βόρεια από το Διδυμότειχο έως το Ορμένιο, ενώ η Στρογγύλη εξακολουθεί να βρίσκεται ανατολικά του Καστελλόριζου. Ισως κάποια (κοινά) μαθήματα γεωγραφίας της χώρας μας, των ιδίων ή των λογογράφων τους, να βελτίωναν την κατάσταση;

Δεν εξισώνονται οι δύο περιπτώσεις. Οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες από τον πολιτικό με την, κατά τεκμήριο, ευρύτερη παιδεία.

Δημ. Χατζηδακης, Δρ χημικός μηχανικός

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή