Αντετοκούνμπο,  ένας ηγέτης

Αντετοκούνμπο,  ένας ηγέτης

Kύριε διευθυντά

Ολοι σχεδόν οι Ελληνες θαυμάζουν και είναι υπερήφανοι, που ένας δικός μας, γέννημα θρέμμα της χώρας μας, ο Γιάννης, διαφημίζει την πατρίδα μας όσο κανείς άλλος αυτή την εποχή. Φαντάζομαι πως κάποιοι λίγοι, οι «τα φαιά φορούντες», που λόγω του χρώματος του δέρματος  τον παρομοίαζαν με τον πρόγονό μας στην εξελικτική βαθμίδα, σίγουρα στενοχωρούνται από την πρόοδο και τις επιτυχίες του. Και κάποιοι πολιτικοί παράγοντες, που τόσα χρόνια αρνούνταν να του δώσουν την ελληνική ιθαγένεια, μέχρι που προσκλήθηκε στο ΝΒΑ, μάλλον καταλαβαίνουν τώρα το μέγεθος της εθελοτυφλίας τους.

Πρόσφατα, ο Μπαράκ Ομπάμα τον προσκάλεσε σε πάνελ μαζί με άλλους δύο ονομαστούς μπασκετμπολίστες. Τον παρακάλεσαν να γίνει πιο ομιλητικός για τα όσα ο ίδιος προσφέρει στην κοινωνία. Διότι προσφέρει χωρίς να το κοινοποιεί. Ο Γιάννης απάντησε λέγοντας πως «οι άνθρωποι στο Μιλγουόκι μου λένε πως είμαι ό,τι σπουδαιότερο συνέβη στην πόλη τα τελευταία χρόνια».

Είναι φανερό πως ο Γιάννης εκτός από την απίστευτη πρόοδό του  στα τερέν, θα αφήσει εποχή και σε κοινωνικές δράσεις που έχει αναλάβει στην Ελλάδα και σύντομα στην Αφρική.

Μακάρι να είναι πάντα γερός και να συνεχίσει στον ζηλευτό δρόμο του αθλητισμού και της ανθρωπιάς που έχει χαράξει.

Δημητρης Γεωργαντας, Χειρουργός, Μαρούσι

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή