ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Η Εκκλησία, η υγεία μας και η επιστήμη

grammata-anagnwstwn--6

Kύριε διευθυντά
Θέλω να σας ευχαριστήσω για το άρθρο σας «ώρα ευθύνης για τον Αρχιεπίσκοπο», γιατί μέσα από αυτό εκφράζονται απολύτως και οι προσωπικές μου εκτιμήσεις και απόψεις.

Συνήθως ενημερώνομαι από τον ξένο Τύπο, λόγω του ότι ζω σχεδόν όλη μου τη ζωή στο εξωτερικό. Τις τελευταίες μέρες, λόγω του συγκεκριμένου θέματος, παρακολουθώ στενότερα τα γεγονότα και μέσω του ελληνικού Τύπου. Αναρωτιόμουν δε, πώς είναι δυνατόν μια ευρωπαϊκή χώρα να φέρεται τριτοκοσμικά με το να μην κάνει και να μην εκφράζει το αυτονόητο. Είναι σχεδόν σοκαριστικό γνωστοί Ελληνες επιστήμονες να κάνουν δηλώσεις του τύπου «ήξεις αφήξεις» ή να θέτουν ως προϋπόθεση της μη μετάδοσης την ακλόνητη πίστη!

Προσωπικά δεν θεωρώ ότι τη μεγαλύτερη ευθύνη σε αυτό το γεγονός φέρει η Εκκλησία, αλλά το κράτος, το οποίο έχει την απόλυτη ευθύνη να διασφαλίσει και να προστατεύσει την υγεία των πολιτών. Πιστεύω ότι η σοβαρότητα της υπόθεσης δεν επιτρέπει άλλη καθυστέρηση, προσπαθώντας να φερθεί με ευγένεια και σεβασμό σε θεσμούς που κυκλοφορούν με παρωπίδες και δεν είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν το γόητρό τους, ακόμη και όταν πρόκειται για ανθρώπινες ζωές.

Μαριαννα Βουτηχτη