Ορθή συγγενική σχέση…

Κύριε διευθυντά

Ανατρέχοντας στο γενεαλογικό δένδρο της οικογένειας Μητσοτάκη, βρίσκουμε ότι η Κατίγκω (Αικατερίνη) Βενιζέλου,αδελφή του Ελευθερίου Βενιζέλου, νυμφεύθηκε τον γενάρχη της οικογένειας Μητσοτάκη, τον Κωνσταντίνο (Γεροκωστή) Μητσοτάκη (1845-1898).

Γιος του ήταν ο Κυριάκος (1883-1944), του οποίου γιος ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος. Αρα, η φράση του Στέφανου Κασιμάτη «ομιλία στην οποία ο Τσώρτσιλ ξεκίνησε με αναφορά στον αδελφό της γιαγιάς του Κυριάκου, τον Ελευθέριο Βενιζέλο)», που έγραψε στο άρθρο του «Το καλό να λέγεται» στις 3 Απριλίου, δεν αποδίδει την αλήθεια. Ηταν, λοιπόν, η προγιαγιά και όχι η γιαγιά του σημερινού πρωθυπουργού.

Προκαλεί εντύπωση πως ο λεπτολόγος και ενημερωμένος κ. Κασιμάτης υποπίπτει στο ίδιο λάθος πάλι.

Η φιλόξενη «Καθημερινή» είχε δημοσιεύσει επιστολή μου την 1η Ιουνίου 2017 με τίτλο «Ο εκλιπών και η συνεννόηση».Εκεί τόνιζα τη γενεαλογική ακρίβεια του θανόντος τότε Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Διότι τον είχε χαρακτηρίσει ως ανιψιό του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Δημητρης Γεωργαντας, Χειρουργός, Μαρούσι

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή