Οι μεταβιβάσεις επιχειρήσεων

Οι μεταβιβάσεις επιχειρήσεων

Κύριε διευθυντά

Σας γράφω γιατί πιστεύω ότι μπορείτε να καταλάβετε ένα πρόβλημα που υπάρχει στην αγορά και μπορείτε μέσα από την εφημερίδα σας να το αναδείξετε. Είναι το πρόβλημα της μεταβίβασης των επιχειρήσεων από τους γονείς στην επόμενη γενιά. Είμαι ιδιοκτήτης μιας ανώνυμης βιομηχανικής εταιρείας στη Βόρεια Ελλάδα με 80 άτομα προσωπικό, την οποία δημιούργησα και μεγάλωσα με πολύ μεγάλο κόπο.

Ετσι όπως έχει πάει η οικονομική κατάσταση την τελευταία δεκαετία, δεν μπορέσαμε σαν γονείς να εξοικονομήσουμε χρήματα, ώστε να είναι δυνατή η πληρωμή των φόρων μεταβίβασης ή φόρων γονικής παροχής, οι οποίοι είναι υπέρογκοι ειδικά όταν η αξία των προς μεταβίβαση επιχειρήσεων είναι π.χ. πάνω από 5 εκατ. ευρώ.

Θα μπορούσε η κυβέρνηση μαζί με το πακέτο μέτρων που ετοιμάζει για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού να συμπεριλάβει και την απαλλαγή ή μείωση κατά ένα μεγάλο ποσοστό των φόρων, ώστε να γίνουν αυτές οι μεταβιβάσεις και να συνεχίσουν τα παιδιά μας με μεγαλύτερη διάθεση να αντιμετωπίσουν όλα τα σημερινά προβλήματα και να εξακολουθήσουν να υπάρχουν οι επιχειρήσεις, που είναι πολύ δύσκολο να ξαναστηθούν.

Πιστεύω ότι μέσω της εφημερίδας σας μπορείτε να επισημάνετε το θέμα αυτό, ώστε να συμπεριληφθεί στα μέτρα.

Στεργιος Ασλανιδης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή