Για την «ημετέρα» Σίλικον Βάλεϊ

Για την «ημετέρα» Σίλικον Βάλεϊ

Κύριε διευθυντά

Διαβάζω στην Οικονομική «Καθημερινή» (16/5) ότι η απόκτηση έκτασης 760 στρεμμάτων στην Περαία Θεσσαλονίκης αποτελεί το πρώτο βήμα για τη δημιουργία της ελληνικής Silicon Valley.

Χαίρομαι για την προοπτική και εύχομαι καλή επιτυχία, αλλά όπως καλά γνωρίζουν οι αρμόδιοι για την υλοποίηση του σχεδίου επιστήμονες, η Silicon Valley ανάμεσα στο San Francisco και το San Jose όπως και η Route 128 στη Βοστώνη που προηγήθηκε, δεν δημιουργήθηκαν διά νόμου ή με την απόκτηση οικοπέδων, ούτε ακόμη με την εκεί εγκατάσταση ήδη καταξιωμένων επιχειρήσεων. Δημιουργήθηκαν χάρη στη μεταφορά της επιστημονικής γνώσης από τα εργαστήρια του ΜΙΤ, του Stanford και των άλλων πανεπιστημίων,  στον χώρο της ιδιωτικής οικονομίας με την ενεργό συμμετοχή πολλών καθηγητών και πανεπιστημιακών ερευνητών, ορισμένοι από τους οποίους εξελίχθηκαν σε επιτυχημένους επιχειρηματίες.

Τέτοια συμμετοχή στη χώρα μας απαγορεύεται από τον νόμο, τη σοφία του οποίου η ευρυτάτης αντίληψης επί της Παιδείας υπουργός μας ίσως θελήσει να επανεξετάσει.

Ραφαηλ Μωυσης, Κηφισιά

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή