Περί οργάνων, κατοίκων και ντεσιμπέλ

Περί οργάνων, κατοίκων και ντεσιμπέλ

Kύριε διευθυντά

Σε απάντηση επιστολής των αναγνωστριών σας Δάφνης Οικονόμου και Ελευθερίας Λεωνίδα, που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη 27 Μαΐου, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι σε περιοχές κατοικίας όπου οι χρήσεις γης επιτρέπουν και τη λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος,  ο δήμος υποχρεούμενος στην έκδοση των σχετικών αδειών λειτουργίας τους, μεταξύ των άλλων χορηγεί και άδειες λειτουργίας μουσικών οργάνων. Είναι προφανές ότι οι αδειοδοτούμενες επιχειρήσεις έχουν υποχρέωση να λειτουργούν με βάση τις κείμενες διατάξεις. Σε αντίθετη περίπτωση, οι υπηρεσίες μας προβαίνουν στις προβλεπόμενες κυρώσεις εις βάρος τους, όπως έχει συμβεί σε αρκετές περιπτώσεις έως τώρα.

Είναι αλήθεια ότι παρατηρείται το φαινόμενο ορισμένοι ιδιοκτήτες καταστημάτων να κάνουν κακή χρήση των αδειών που τους έχουν χορηγηθεί προκαλώντας όχληση στους περιοίκους. Τις περιπτώσεις αυτές είμαστε αποφασισμένοι να τις αντιμετωπίσουμε και αυτό κάνουμε, με συνεχείς ελέγχους και επιβολή μηνύσεων και διοικητικών κυρώσεων στους παραβάτες.

Ηδη η Δημοτική Αστυνομία  πραγματοποίησε από τον Νοέμβριο μέχρι τις αρχές Μαρτίου που λειτουργούσαν τα καταστήματα, 618 ελέγχους για ηχορρύπανση και διαπίστωσε 202 παραβάσεις για τις οποίες υποβλήθηκαν μηνύσεις και επιβλήθηκαν οι διοικητικές κυρώσεις που προβλέπονται από τον νόμο.

Με αποφάσεις μάλιστα των διοικητικών συμβουλίων των δημοτικών κοινοτήτων ανακαλούνται όλες οι παρατάσεις λειτουργίας μουσικών οργάνων στους παραβάτες.

Βασιλης Κορομαντζος, Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κοινοχρήστων Χώρων

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή