Η e-εξυπηρέτηση γίνεται πράξη

Η e-εξυπηρέτηση γίνεται πράξη

Κύριε διευθυντά

Με πολλή ικανοποίηση βιώνουμε τελευταία ψηφιακές καινοτομίες στη δημόσια διοίκηση. Κάθε χρόνο τα τελευταία 20 χρόνια έπρεπε να διαθέτω ένα ολόκληρο πρωινό στο ΙΚΑ ή στο ΕΦΚΑ για να ανανεώσω την ευρωπαϊκή κάρτα ασφαλίσεως ασθενείας (ΕΚΑΑ). Εφέτος χρειάστηκα από το σπίτι μου μόνο 5 λεπτά και στη συνέχεια έλαβα την πλαστική κάρτα σε μόνο 4 ημέρες ταχυδρομικώς. Εξαίρεση αποτελεί η ΑΑΔΕ. Τους τελευταίους 3 μήνες οι πληρωμές οφειλών δεν εμφανίζονται στο Taxis. Αντιθέτως εμφανίζονται πρόστιμα υπερημερίας. Θα πρέπει κάθε μήνα να υποβάλω αίτημα για να δω την εξόφληση. Ελπίζω κάποιος να τους ταρακουνήσει να συμβαδίσουν με τις υπόλοιπες κρατικές υπηρεσίες.

Ενας φορολογούμενος, Δρ Δημήτριος Γ. Καστρινάκης

Η e-εξυπηρέτηση γίνεται πράξη-1

Λιγότερο γνωστός από τον γιο του Χαρίλαο, αλλά εξίσου πληθωρική μορφή ο Σπυρίδων Τρικούπης. Λόγιος, διπλωμάτης, ιστοριογράφος, πολιτικός, πρώτος πρωθυπουργός του Ελληνικού Βασιλείου, σύζυγος της Αικατερίνης, αδελφής του Αλέξανδρου Μαυροκορδάτου, ωστόσο και ποιητής. Κυλινδούνται στην επικαιρότητα μελωδικές κατεβασιές ιστορικής σοφίας, στα προεόρτια για τα 200 χρόνια από το ’21, σημειώνει ο επιστολογράφος της «Κ», εξηγώντας, με αφοπλιστική δεξιότητα, γιατί προσθέτει ως εθελοντής μια ψηφίδα στον ευρύ ορίζοντα της επετειακής απόπειρας μαζικού αναστοχασμού, μέσω δύο πατριωτικών επικήδειων λόγων του Σπυρίδωνος Τρικούπη.  Επάνω, «Το Ηρώον της Ελληνικής Επαναστάσεως. Ο όρκος του Λόρδου Βύρωνος επί του τάφου του Μάρκου Μπότσαρη εν Μεσολογγίω τη 7 Απριλίου 1924», έγχρωμη λιθογραφημένη αφίσα του Σωτηρίου Χρηστίδη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή