Οι προτάσεις Πισσαρίδη για την Παιδεία

Οι προτάσεις Πισσαρίδη για την Παιδεία

Κύριε διευθυντά

Κατέθεσε η επιτροπή με πρόεδρο τον νομπελίστα οικονομολόγο Χριστόφορο Πισσαρίδη έκθεση με 32 προτάσεις για αλλαγές στις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Φυσικά, οι προτάσεις αυτές, για να γίνουν νόμος του κράτους, θα πρέπει να έλθουν στη Βουλή και να ψηφιστούν.

Επειδή όμως έχει ψηφιστεί από τη Βουλή ο νόμος 4692, τεύχος Α΄ ΦΕΚ 111, που αφορά τις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης, δημιουργείται ένα τεράστιο πρόβλημα στους βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Ο νόμος της υπουργού Ν. Κεραμέως δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί στην πράξη, για να δούμε αν μπορεί να εφαρμοστεί. Με τον νόμο που εισηγείται ο κ. Πισσαρίδης θα πρέπει να γίνουν του νόμου 4692 πολλές αλλαγές, προσθέσεις, καταργήσεις άρθρων αυτού κ.τ.λ. Ο νόμος αυτός έχει άλλη δομή. Ερωτώ, θα δεχόταν η υπουργός Παιδείας να εισαγάγει στο Κοινοβούλιο έναν δεύτερο νόμο; Αυτό ως υπουργό Παιδείας την υποβαθμίζει αφάνταστα, εάν το δεχτεί.

Ερωτώ πάλι. Οι βουλευτές θα προβληματιστούν, να δουν τι συμβαίνει, εάν έλθει και δεύτερος νόμος για την Παιδεία εντός βραχύτατου χρονικού διαστήματος;

Εδώ θα φανεί το κύρος του Κοινοβουλίου. Τέλος, τολμώ να πω για την υπουργό Παιδείας ότι είναι προτιμότερο να αποφασίσει κάτι άλλο παρά να εισαγάγει και δεύτερο νόμο, παρότι διαφωνώ προσωπικά με τον νόμο της.

Ι.Θ. Χαϊνης, Ομ. καθηγητής Ε.Μ., Πολυτεχνείου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή