Οι αιτίες για τη «γαλάζια» αποχή

Οι αιτίες για τη «γαλάζια» αποχή

Κύριε διευθυντά

Ο καθηγητής Διοικητικού Δικαίου της Νομικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Πάνος Λαζαράτος με άρθρο του στην «Καθημερινή» της 17/7/15 περιγράφει τις βαρύτατες ευθύνες και τον δόλο του Γ. Βαρουφάκη κατά τη διαδρομή του από την κυβέρνηση, τονίζοντας: «Δίχως κάθαρση ας μην περιμένουμε αναγέννηση».

Απαιτείται όμως κάθαρση μόνο της Αριστεράς ή όλου του πολιτικού φάσματος;

Ας μην κλείνουμε τα μάτια στην κάθαρση που απαιτείται στη Νέα Δημοκρατία. Το επισημαίνουν οι συνεχείς αυξήσεις της αποχής και η μη αυτοδυναμία της κατά τις εκλογές.

Εκλογές Ιουλίου 2013: αποχή σχεδόν 24% και μη αυτοδυναμία της Ν.Δ.

Εκλογές Ιανουαρίου 2015: αποχή 36,4% και πανωλεθρία της Νέας Δημοκρατίας.

Δημοψήφισμα 5/7/15: αποχή 37,5% και επικράτηση του συριζαϊκού «Οχι».

Σφυγμομέτρηση κοινής γνώμης 17/7/15: ΣΥΡΙΖΑ 42,5%, Νέα Δημοκρατία 20,5% και δεν απάντησαν (δηλαδή ισοδύναμο αποχής) 37%.

Θα είναι αφέλεια να πιστέψει κάποιος ότι η αποχή προέρχεται από όλες τις παρατάξεις.

Οι προοδευτικοί Αριστεροί απέδειξαν ότι «νυν υπέρ πάντων αγών» και πήραν τη διακυβέρνηση της χώρας, οι δε κεντροδεξιοί απέδειξαν με την άτακτο φυγή του κ. Σαμαρά από τη Νέα Δημοκρατία ότι η αποχή προέρχεται από τον χώρο τους. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Αν δει κάποιος ποιοι συνωστίζονται από τα ιζήματα του παρελθόντος στη Ν.Δ. καταλαβαίνει αμέσως από ποιους και γιατί προέρχεται η αποχή.

Δημητριος Τιγκαρακης του Βλασιου

Μπολάτι Κορινθίας

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή