Πάσχα όλων

Κύριε διευθυντά

Το Καθολικό Πάσχα φέτος εορτάστηκε στις 27 Μαρτίου. Το Ορθόδοξο, με διαφορετική ερμηνεία της ίδιας παράδοσης, θα εορτασθεί την Πρωτομαγιά. Λίγες φορές τυγχάνει να συμπίπτουν. Ο θεολογικός διάλογος των Εκκλησιών, κυρίως των δύο βασικών δογμάτων-πυλώνων του χριστιανισμού, του καθολικισμού και της ορθοδοξίας, με τα όποια διαλείμματα, καλά κρατεί από δεκαετίες. Δεν γνωρίζουμε τα μέχρι τούδε αποτελέσματα.

Ομως η συντριπτική πλειοψηφία των χριστιανών εύχεται, όπως τα Χριστούγεννα έτσι και το Πάσχα να συνεορτάζεται. Οι πιστοί παραμερίζουν τις καθιερωμένες ερμηνείες που καταλήγουν σε διαφορετικές ημερομηνίες. Οι άλλες διαφορές ας επιλυθούν σιγά-σιγά. Είναι άξιον απορίας γιατί δεν έχει ευρεθεί κάποια ομόγνωμη λογική που να καθορίζει τον εορτασμό εντός Απριλίου. Ο Χριστιανισμός διά μέσου των αιώνων ωριμάζει κι αποδέχεται τα πορίσματα της επιστήμης και της κοινής λογικής, χωρίς ν’ απολέσει τα μεταφυσικά του πιστεύω. Λίγη τόλμη απαιτείται από τους σεβάσμιους Πατέρες. Το απαιτούν και οι καιροί, ίσως περισσότερο από ποτέ.

Γεωργιος Παπαμιχαλοπουλος – Ανω Νέα Σμύρνη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή