Ο προϋπολογισμός του υπουργείου Εξωτερικών

Ο προϋπολογισμός του υπουργείου Εξωτερικών

Κύριε διευθυντά

Σε συνέχεια ενός, θεωρούμε ακουσίως, ανακριβούς άρθρου, που δημοσιεύτηκε στις 3 τρέχοντος στην «Καθημερινή», από τον κ. Βασίλη Νέδο, το οποίο αναφέρει ότι «…το ΥΠΕΞ διαθέτει για το 2016 έναν προϋπολογισμό περί τα 250 εκατ. ευρώ, περί τα 35 εκατ. ευρώ μικρότερο σε σύγκριση με το 2010», σας στέλνω τα στοιχεία της ιστοσελίδας του υπουργείου Οικονομικών, όπου φαίνονται οι δαπάνες του προϋπολογισμού ανά υπουργείο. Σημειώνουμε ότι η μείωση των 35 εκατ. ευρώ είναι πραγματική, αλλά δεν αφορά σωρευτικά στην εξαετία, αλλά μόνον σε ένα έτος, μεταξύ 2015-2016. O προϋπολογισμός του ΥΠΕΞ σήμερα (2016) ανέρχεται στο ιστορικό χαμηλό των μόλις 258 εκατ. ευρώ. Η συνολική μείωση στην εξαετία για τον προϋπολογισμό του ΥΠΕΞ από το 2010 ήταν 178 εκατ. ευρώ ή 40,82%!

Για το Δ.Σ. της Eνωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων

Ο πρόεδρος

Σταυρος Τσιεπας, ΠΥΒ΄

Η αλήθεια για… το έτος μηδέν

Κύριε διευθυντά

Ο αξιόλογος και αξιέπαινος συνεργάτης σας Τάκης Θεοδωρόπουλος στο άρθρο του «Η εντελέχεια του έτους μηδέν» («Κ», 28.05.16) κάνει ένα λάθος, παρασυρόμενος ίσως από τα εκατομμύρια (δισεκατομμύρια, ίσως) που κάνουν το ίδιο λάθος σε όλο τον κόσμο. Θυμόμαστε ακόμη τους παγκόσμιους εορτασμούς (φωταψίες, βεγγαλικά κ.λπ.) που εόρταζαν την αρχή της τρίτης χιλιετίας την 1η Ιανουαρίου του 2000, ενώ ήταν η πρωτοχρονιά του τελευταίου έτους της προηγουμένης. Διότι για να συμπληρωθεί μία χιλιετία πρέπει να περάσουν χίλια χρόνια. Oχι 999.

Το λάθος είναι ότι η (μετά Χριστόν χρονολόγηση) δεν «μεταπήδησε ως διά μαγείας από το 1 π.Χ. στο 1 μ.Χ.». Το πρώτο έτος μ.Χ. δεν ήταν το «0» αλλά το ΠΡΩΤΟ. Ο ορισμός των ετών γίνεται με επίθετο σε αναφορά με την ορισθείσα ημερομηνία γεννήσεως. Eτσι λέμε «το «Πρώτο π.Χ.» ή «το Πρώτο μ.Χ.» κ.ο.κ.

Τηλεμαχος Μαρατος

«Βασιλεύς… σκέτο»

Κύριε διευθυντά

Δεν ξέρω εάν τα όσα γράφονται από διάφορους και από εφημερίδες είναι γιατί δεν άκουσαν/παρακολούθησαν δεόντως την εκπομπή «Ιστορίες» στον ΣΚΑΪ, ή ηθελημένα και κακοπροαίρετα λένε αυτά που λένε, με την κατάληξη «τελεία και παύλα». Ο Κωνσταντίνος ξεκαθάρισε (και πολύ σωστά) ότι ο τίτλος «Βασιλεύς των Ελλήνων» σαφώς δεν ισχύει πλέον, αλλά ο τίτλoς «Βασιλεύς» (σκέτο) δεν αλλοιώνεται. Eλεος, πια, η φτήνια στην «πληροφόρηση». Ας σημειωθεί πως δεν είμαι βασιλόφρων…

Μαιρη Αγαθοκλη – Βρυξέλλες

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή