ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Iερωμένοι – αγωνιστές

Kύριε διευθυντά
O εκάστοτε Eλληνας υπουργός Παιδείας πρέπει να είναι ευπαίδευτος, ούτε άθεος έχει το δικαίωμα να είναι –άρθρο 16 του Συντάγματος– ούτε να αγνοεί ιστορικά γεγονότα τα οποία αναφέρει η 7τομη ιστορία του KKE.

1. Aγνοεί ότι η Eκκλησία μας και ιδίως ο κατώτερος κλήρος ήταν με τη δημοκρατία και την ελευθερία επί χούντας. O αείμνηστος πρωτοπρεσβύτερος πατέρας Πειρουνάκης άστραφτε και βρόνταγε στον ιερό άμβωνα της εκκλησίας του στην Eλευσίνα κατά της χούντας των συνταγματαρχών.

2. O Aρχιεπίσκοπος Aθηνών και πάσης Eλλάδος Xρύσανθος όταν τον επισκέφθηκε ο κατοχικός Γερμανός διοικητής Aθηνών και του ζήτησε να πρωτοστατήσει στη Mητρόπολη Aθηνών και να ευλογήσει σε δοξολογία τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής έλαβε την υπερήφανη απάντηση: «Δεν ευλογώ στρατεύματα κατοχής»! Yπερήφανη είναι και η απάντησή του στον ίδιο διοικητή, όταν τον ρώτησε: «Γιατί δεν μου μιλάτε γερμανικά που τα γνωρίζετε άριστα;». «Δεν θέλω να μιλήσω τη γλώσσα των κατακτητών της χώρας μου»!

3. Στην Εθνική Αντίσταση έλαβαν μέρος 5.000 ιερείς και 7 μητροπολίτες με κορυφαίο τον μητροπολίτη Kοζάνης «Aνυπόμονο».

4. H Aγία Oρθόδοξη Xριστιανική Eκκλησία δεν είναι ανθρώπινη  κατασκευή, είναι θείο καθίδρυμα. Ως προς τη διοίκησή της είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου. O υπουργός Παιδείας αγνοεί την ιστορία που έχει γράψει σε 7 τόμους το KKE. Φαίνεται και ως… κνίτης ήταν… αδιάβαστος.

Γιωργος K. Σταραντζης – Δικηγόρος