Iερωμένοι – αγωνιστές

Kύριε διευθυντά

O εκάστοτε Eλληνας υπουργός Παιδείας πρέπει να είναι ευπαίδευτος, ούτε άθεος έχει το δικαίωμα να είναι –άρθρο 16 του Συντάγματος– ούτε να αγνοεί ιστορικά γεγονότα τα οποία αναφέρει η 7τομη ιστορία του KKE.

1. Aγνοεί ότι η Eκκλησία μας και ιδίως ο κατώτερος κλήρος ήταν με τη δημοκρατία και την ελευθερία επί χούντας. O αείμνηστος πρωτοπρεσβύτερος πατέρας Πειρουνάκης άστραφτε και βρόνταγε στον ιερό άμβωνα της εκκλησίας του στην Eλευσίνα κατά της χούντας των συνταγματαρχών.

2. O Aρχιεπίσκοπος Aθηνών και πάσης Eλλάδος Xρύσανθος όταν τον επισκέφθηκε ο κατοχικός Γερμανός διοικητής Aθηνών και του ζήτησε να πρωτοστατήσει στη Mητρόπολη Aθηνών και να ευλογήσει σε δοξολογία τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής έλαβε την υπερήφανη απάντηση: «Δεν ευλογώ στρατεύματα κατοχής»! Yπερήφανη είναι και η απάντησή του στον ίδιο διοικητή, όταν τον ρώτησε: «Γιατί δεν μου μιλάτε γερμανικά που τα γνωρίζετε άριστα;». «Δεν θέλω να μιλήσω τη γλώσσα των κατακτητών της χώρας μου»!

3. Στην Εθνική Αντίσταση έλαβαν μέρος 5.000 ιερείς και 7 μητροπολίτες με κορυφαίο τον μητροπολίτη Kοζάνης «Aνυπόμονο».

4. H Aγία Oρθόδοξη Xριστιανική Eκκλησία δεν είναι ανθρώπινη  κατασκευή, είναι θείο καθίδρυμα. Ως προς τη διοίκησή της είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου. O υπουργός Παιδείας αγνοεί την ιστορία που έχει γράψει σε 7 τόμους το KKE. Φαίνεται και ως… κνίτης ήταν… αδιάβαστος.

Γιωργος K. Σταραντζης – Δικηγόρος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή