Τα δάνεια και τα φέσια

Κύριε διευθυντά

Διαβάζοντας το γλαφυρό άρθρο του Παντελή Μπουκάλα «Αέρας τα φυσάει» την 1η Οκτωβρίου, εντυπωσιάζεσαι με την ερασιτεχνική συμπεριφορά των ελληνικών τραπεζών. Χορηγούσαν στα χρόνια της δανεικής ευημερίας αφειδώς δάνεια στα κόμματα, χωρίς καμμία εγγύηση, αλλά με μόνο τον «αέρα» του ονόματος του κόμματος.  Και όταν ο αέρας αυτός ξεφούσκωσε στις εκλογές, τα δάνεια αυτά δεν εξυπηρετούνταν και το λεγόμενο «φέσι» μεταφέρθηκε από τις τράπεζες στον ταλαίπωρο ελληνικό λαό με την ανακεφαλαιοποίηση. Και να οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, να η φτωχοποίηση μεγάλης μερίδας του κόσμου. Και κανείς δεν είναι υπεύθυνος για τις συνέπειες αυτών των πρακτικών.

Παρόμοια συμπεριφορά είχαν οι τράπεζες και για τα ΜΜΕ, όπως ομολόγησαν ιδιοκτήτες τους στην επιτροπή της Βουλής που ερευνά το θέμα των δανείων στα κανάλια.  Το ερώτημα όμως παραμένει: εισαγγελέας χρειάζεται;

Δημητρης Γεωργαντας – Χειρουργός, Μαρούσι

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή