Μισέλληνες οι βέβηλοι

Κύριε διευθυντά

Οι επιθέσεις κατά διαφόρων μνημείων στην Αθήνα αποδίδονται σε διάφορες αιτίες που αναφέρονται συνήθως στα κίνητρα των δραστών, από τη φιλοχρηματία, όσον αφορά την κλοπή μεταλλικών αγαλμάτων και άλλων μνημείων μέχρι την ιδεοληψία και την ψυχική ασθένεια, όσον αφορά τη βεβήλωση των ιερών ναών και των άλλων μνημείων και τις υβριστικές και άσεμνες επιγραφές. Ομως, ο αποκεφαλισμός της προτομής της Λέλας Καραγιάννη, το κάψιμο της ελληνικής σημαίας στην ίδια περιοχή, οι βεβηλώσεις των ιερών ναών, οι καταστροφές των αρχείων και των εργαστηρίων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, το κάψιμο των μέσων μεταφοράς, δεν μπορούν να αποδοθούν σε καμία από τις αιτίες αυτές. Η φιλαργυρία δεν είναι δυνατόν να θεωρηθεί κίνητρο για καταστροφές που δεν έχουν κανένα υλικό όφελος για τους δράστες. Καμιά επαναστατική ιδεολογία δεν μπορεί να θεωρηθεί κίνητρο για καταστροφές που δεν έχουν κανένα υλικό όφελος για τους δράστες. Καμία επαναστατική ιδεολογία δεν μπορεί να θεωρηθεί κίνητρο για βεβήλωση συμβόλων των αγώνων υπέρ της Ελευθερίας. Οι πράξεις αυτές είναι έργα μιας μερίδος ανθρώπων που μισεί την Ελλάδα και κάθε τι που εξυψώνει τον ελληνισμό και που υπάρχει και ζει μέσα στους κόλπους της ελληνικής κοινωνίας, είναι έργα του ποσοστού αυτού των συμπατριωτών μας που είναι προδότες της πατρίδος τους, είναι Εφιάλτες και που το κίνητρό τους δεν είναι μόνο το μίσος, είναι και η χρηματοδότησή τους από ξένα εχθρικά κέντρα.

Νομίζω ότι πρέπει να ξεφύγουμε λίγο από την εσωστρέφεια και την αναζήτηση αιτίων μόνο στο εσωτερικό. Πρέπει να αναλογιστούμε και τη διεθνή θέση της χώρας μας και να παραδεχθούμε ότι υπάρχουν ξένες δυνάμεις που θέλουν τη χώρα μας διαφορετική. Υπάρχει το ισλάμ που, στο πλαίσιο του εξισλαμισμού της Ευρώπης, επιδιώκει και τον εξισλαμισμό και της πατρίδας μας με τη συστηματική και χρηματοδοτούμενη από ισλαμικές χώρες λαθρομετανάστευση. Υπάρχουν διεθνή συμφέροντα που, στο όνομα της παγκοσμιοποιήσεως, μας θέλουν μια άμορφη μάζα καταναλωτών, χωρίς θρησκεία, χωρίς πατρίδα, χωρίς οικογένεια. Αν αναζητήσουμε και προς την κατεύθυνση αυτή τα αίτια αυτών που συμβαίνουν στο εσωτερικό μας, θα μπορέσουμε να τα κατανοήσουμε και το σπουδαιότερο, θα μπορέσουμε να τα αντιμετωπίσουμε με επιτυχία.

Ευαγγελος Ανδριανος

Επίτιμος Αρεοπαγίτης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή