Ο νεοφιλελευθερισμός και ο Πρόεδρος

Ο νεοφιλελευθερισμός και ο Πρόεδρος

Κύριε διευθυντά

Στην «Κ» της Κυριακής (6/10/ 2016), ο συνεργάτης σας κ. Πάσχος Μανδραβέλης, σε άρθρο του, αναλύει τι σημαίνει ακριβώς ο όρος «νεοφιλελευθερισμός», που μετά τη μεταπολίτευση επεβλήθη ως κάτι το καταστροφικό στην οικονομία, συνώνυμο κάθε παθογένειας και διαφθοράς.

Ο κ. Π.Μ. αποδεικνύει ότι η διαφθορά είναι σύμφυτη του κράτους και της κεντρικής διαχείρισης της οικονομίας. Κράτη που εφαρμόζουν τη νεοφιλελεύθερη οικονομία, όπως ΗΠΑ, Βρετανία, Ιρλανδία κ.λπ., έχουν υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα και λιγότερη διαφθορά από αυτά με κρατική δομή της οικονομίας. Η εφαρμογή διαφορετικού μοντέλου διαχείρισης αντιπροσωπεύεται αντίστοιχα από κόμματα με ιδιαίτερο ιδεολογικό προσανατολισμό.

Τελευταία, ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε λόγους του, καταφέρεται εναντίον του νεοφιλελευθερισμού, εμπλεκόμενος, χωρίς να το καταλάβει, στη διαμάχη των κομμάτων, πράγμα που δεν ταιριάζει στο αξίωμά του, που επιτάσσει να είναι Πρόεδρος όλων των Ελλήνων, νεοφιλελεύθερων και μαρξιστών. Οι προσωπικές του απόψεις δεν πρέπει να διατυπώνονται στους λόγους του, γιατί τελικά όλοι κρίνονται. Το κύρος του Προέδρου, ως προσώπου και θεσμού, μας αφορά όλους και μας νοιάζει.

Γεωργιος Αραμπατζης – Ιατρός – Χολαργός

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή