Για την υπόθεση της  Energa

Κύριε διευθυντά

Στο φύλλο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 27ης Νοεμβρίου 2016, ο συντάκτης σας Γιάννης Σουλιώτης, επανέρχεται για δεύτερη φορά σε μια υπόθεση που βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης και που βασίζεται αποκλειστικά σε μια κατάθεση μάρτυρα που έχει επανειλημμένως απασχολήσει τη Δικαιοσύνη με βαριές αξιόποινες πράξεις, χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο. Στο πρώτο δημοσίευμα της εφημερίδας σας, θεωρήσαμε –εγώ και οι δικηγόροι μου– ότι δεν πρέπει να σας ενοχλήσουμε, αποδεχόμενοι ότι το ρεπορτάζ απλώς αναπαρήγαγε πληροφορίες που προέρχονται από μια προκαταρκτική έρευνα, για την οποία ακόμη κι εγώ ως εγκαλούμενος, δεν έχω ακόμη λάβει γνώση. Με το δεύτερο δημοσίευμα στις 27/11/2016, ο συντάκτης σας υπερέβη τα όρια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, καθώς ξεκινά με τη φράση, «σκιά στη δίκη για το σκάνδαλο Energa Power Trading A.E., ρίχνουν οι εξελίξεις στην υπόθεση απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου».

Αυτή και μόνη η φράση, αντιλαμβάνεστε ότι συνιστά παρέμβαση στην εκδίκαση μιας υπόθεσης, αλλά και στην διερεύνηση μιας άλλης, δημιουργώντας (άθελά του θα θέλαμε να πιστεύουμε) ανεπίτρεπτες εντυπώσεις για το πρόσωπό μου, αλλά και για την οικογένειά μου.

Κι αυτό διότι:

•Προκαταλαμβάνει ως δεδομένη, την άσκηση συγκεκριμένων ενεργειών από πλευράς του ανακριτή για την υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας, παρότι στο ίδιο ρεπορτάζ συνομολογείται από τον συντάκτη του, ότι η μαρτυρία του δράστη «χαρακτηρίζεται κατευθυνόμενη και τα λεγόμενά του αντιβαίνουν τους κανόνες της λογικής». Αφού λοιπόν αναγνωρίζει και ο ίδιος ότι τα λεγόμενά του δεν ευσταθούν, πώς ακριβώς επηρεάζει την υπόθεση της Energa Power Trading A.E.

•Χαρακτηρίζει ως «σκάνδαλο» την υπόθεση της Energa Power Trading A.E., για την οποία όπως σας είναι γνωστό είμαι κατηγορούμενος, ενώ η δίκη βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένουμε όλοι την απόφαση του δικαστηρίου. Ελπίζω βάσιμα ότι η απόφαση της Δικαιοσύνης θα αποκαλύψει ότι η υπόθεση αυτή δεν συνιστά σκάνδαλο. Αλλά μέχρι τότε θα ήταν φρονιμότερο να περιμέναμε όλοι την απόφαση του δικαστηρίου και η έγκυρη εφημερίδα σας να μην έσπευδε να υιοθετήσει τους ισχυρισμούς όσων επένδυσαν πολιτικά σε μια υπόθεση, κατασκευάζοντας ένα ακόμη κατηγορητήριο, από τα πολλά που έχουν καταρρεύσει τους τελευταίους μήνες.

•Είναι απορίας άξιο, πώς η εφημερίδα σας υιοθετεί αβασάνιστα τους ισχυρισμούς ενός κακοποιού που έχει ήδη προφυλακιστεί κατηγορούμενος για κακουργηματικές πράξεις και προβάλλει πρωτοσέλιδα μια υπόθεση, που και ο συντάκτης της ομολογεί ότι παραβιάζει την κοινή λογική. Εγώ και οι συνήγοροί μου θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο συντάκτης σας έπεσε θύμα κακής πληροφόρησης και συνέδεσε δύο υποθέσεις που δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους, δημιουργώντας αρνητικές εντυπώσεις για το πρόσωπό μου σε μια περίοδο που κρίνεται από την ελληνική Δικαιοσύνη, το προσωπικό αλλά και το επαγγελματικό μου μέλλον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή