«Με εξέπληξε η κ. Αχτσιόγλου»

«Με εξέπληξε η κ. Αχτσιόγλου»

Κύριε διευθυντά

Παρακολούθησα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ πριν από λίγες ημέρες την υπουργό κ. Εφη Αχτσιόγλου. Δεν κρατιέμαι παρά να φωνάξω δημοσία: «Γιατί  δεν πιάνει ο ΣΥΡΙΖΑ κι όλο το Ελληνικό Κοινοβούλιο, όλοι μαζί ενωμένοι, τη φοβερή αυτή Ελληνίδα, να τη βάλουν αμέσως αρχηγό, Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πρωθυπουργό και ό,τι άλλο θέλετε, και να μας βγάλει όχι μόνο από την κρίση αλλά και να πάμε όλοι μπροστά, μέσα ή έξω από την Ευρώπη, όπως και όπου να ’ναι, με το ευρώ, τη δραχμή ή ό,τι και να ’ναι, με το κεφάλι ψηλά, με γνώση, υπευθυνότητα, ευθύτητα κι ανθρωπιά. Ειλικρινά, αν είχε μπροστάρη έναν τέτοιον άνθρωπο, όπως είδα αυτή την αξιοθαύμαστη σε όλα γυναίκα, δεν θα ’χε προβλήματα η γη ολόκληρη! Δεν έχω λόγια, δεν έχω επιχειρήματα, δεν ξέρω τι να γράψω για να εκφράσω αυτό που αισθάνομαι αυτή τη στιγμή που δεν κρατιέμαι και φωνάζω, να ένας πραγματικά άξιος σε όλα, αληθινός και υπεύθυνος άνθρωπος, έξω από υποκρισίες, πλαστικά χαμόγελα και πολιτικαντισμούς. Να ένας άνθρωπος που απαντάει ευθέως σε ό,τι τον ρωτούν χωρίς φιοριτούρες και τα γνωστά που μας έχουν αποβλακώσει όλους ιστορικά και πανυφηλιακά, είτε με το όπιο των αποικιοκρατών, τον Μαρξ και το κόκκινο βιβλίο του Μάο, και τα ιντερνετικά ανθρωποειδή απανταχού της γης. Να ένα σπουδαίο άτομο να το εμπιστευθεί κανείς, που γνωρίζει, ακούει, κρίνει, μιλάει και απαντάει υπεύθυνα, που θα ’θελα εγώ τουλάχιστον που γράφω το παρόν, να την έβλεπα άμεσα μπροστά στην υψηλότερη θέση σχεδιασμού, εξουσίας και ευθύνης της χώρας μου, ακόμη και τούτη τη στιγμή. Με ένα τέτοιο άτομο υπόδειγμα, δεν θα ’χε τίποτε να φοβηθεί η Ελλάδα, οι τωρινές και οι επόμενες γενιές. Δηλώνω πως δεν τη γνωρίζω και ούτε έχω τον παραμικρό προσωπικό στόχο ή ιδιοτέλεια για την παρούσα.

Αντωνης Κ. Αντωνιαδης, Tέως καθηγητής Αρχιτεκτονικής UTA, Αρχιτέκτων-Πολεοδόμος, (συνταξιούχος) – Υδρα (Από τη μεγάλη πλειοψηφία των απηυδισμένων και μη ψηφισάντων στις δύο προηγούμενες εκλογές)

Οι «γνωστοί – άγνωστοι» και οι επιβάτες

Κύριε διευθυντά

Κάθε λίγο και λιγάκι, μαθαίνουμε από τα ΜΜΕ ότι κάποιοι «άγνωστοι» έκλεψαν ή κατέστρεψαν τα ακυρωτικά μηχανήματα των εισιτηρίων σε λεωφορεία και τρένο. Τι επιδιώκουν όμως αυτοί οι «άγνωστοι» με την ενέργειά τους αυτή; Προφανώς το να κυκλοφορούμε όλοι χωρίς να πληρώνουμε. Ωραία. Για τη συγκοινωνία όμως χρειαζόμαστε οχήματα, προσωπικό, καύσιμα, ανταλλακτικά κ.λπ. Και ποιος θα πληρώσει γι’ αυτά; Προφανώς το κράτος. Και πάλι ωραία. Πού θα βρει όμως το κράτος τα σχετικά χρήματα; Προφανώς από κάποιο νέο φόρο. Και αυτό δεν είναι ωραίο. Και για να έχει σίγουρη εισπραξιμότητα ο νέος φόρος καλόν θα είναι να επιβληθεί στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Και αυτό δεν είναι καθόλου ωραίο! Ομολογώ ότι δεν το καταλαβαίνω. Οι «άγνωστοι» επιδιώκουν να πληρώνουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι τα έξοδα για τις μετακινήσεις όλων μας; Ελεος πια. Λίγο κοινό μυαλό δεν υπάρχει σε αυτόν τον ταλαίπωρο τόπο;

Νικος Δυοβουνιωτης, Πολιτικός Μηχανικός – Κηφισιά

Το Ποτάμι και η ΔΗΑΝΑ

Κύριε διευθυντά

Ο πολύ καλός συνεργάτης σας κ. Π. Μπουκάλας διερωτήθηκε στις «Στάσεις» (9.02.2017), αν η κατά σχεδόν 50% απομείωση της κοινοβουλευτικής δύναμης του Ποταμιού έχει προηγούμενο στην κοινοβουλευτική ιστορία της χώρας μας. Η απάντηση είναι «Ναι». Τουλάχιστον στην περίπτωση της ΔΗΑΝΑ, του αείμνηστου Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλου, η οποία στις εκλογές του 1990 εξέλεξε έναν βουλευτή (Θ. Κατσίκης), αλλά είδε την κοινοβουλευτική δύναμή της να απομειώνεται κατά 100%. Ο εν λόγω βουλευτής, σε πρώτο στάδιο και σε συνεννόηση με τον Κ. Σ., στήριξε τον σχηματισμό της μονοκομματικής κυβέρνησης της Ν. Δημοκρατίας, ενώ αργότερα προσχώρησε στο κόμμα της Ν.Δ. στερώντας από τη ΔΗΑΝΑ την κοινοβουλευτική εκπροσώπησή της.

Δημ. Χατζηδακης, Δρ Χημικός Μηχανικός – Αθήνα

Εμφραγμα… στον Κορυδαλλό

Κύριε διευθυντά

Απελπιστική έχει γίνει η κυκλοφοριακή κατάσταση στους κεντρικούς δρόμους του Κορυδαλλού. Συγκεκριμένα το διπλοπαρκάρισμα στη Λ. Αθηνών (Λαμπράκη) από Ταξιαρχών, Δημητρακοπούλου, Πλατ. Ελευθερίας και Αθηνάς προκαλεί αγανάκτηση και καθυστέρηση στις μετακινήσεις της πόλης. Περισσότερο όμως αυτό που εξοργίζει τους κατοίκους είναι η απουσία της Τροχαίας. Επεμβαίνει καθυστερημένα και μόνο έπειτα από καταγγελία. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πόλη μας εδρεύει τμήμα Τροχαίας Πειραιά, που τη βλέπουμε σπάνια.

Γιαννης Σπανος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή