Το νυστέρι του κ. Πολάκη

Κύριε διευθυντά

Δεν κρίνω τις χειρουργικές δυνατότητες του κ. Παύλου Πολάκη. Ούτε την επιστημονική του αξία. Είναι γνωστό, όμως, ότι ορίστηκε από τον πρωθυπουργό αναπληρωτής υπουργός Υγείας, το οποίο σημαίνει διοικητικός προϊστάμενος των νοσοκομείων. Δεν επελέγη (κατόπιν κρίσεως) σε θέση ιατρού ΕΣΥ, δεν κρίθηκε ποτέ από τις αρμόδιες αρχές για την επάρκειά του ως χειρουργού, προκειμένου να εργαστεί σε νοσοκομείο του ΕΣΥ, και φυσικά δεν διορίστηκε διευθυντής καμιάς χειρουργικής κλινικής ΕΣΥ ούτε έχει επιστημονική αρμοδιότητα της λειτουργίας κανενός χειρουργείου (πόσο μάλλον αυτού του Νοσοκομείου Ζακύνθου). Ο κ. Πολάκης έκανε κατάχρηση της εξουσίας, που του έχει δοθεί ως υφυπουργού, για να «εισβάλει» χωρίς να δώσει λογαριασμό σε κανέναν στο χειρουργείο, να χειρουργήσει ασθενείς που δεν είχε αρμοδιότητα να χειρουργήσει και να κάνει την πολιτικάντικη επίδειξή του. Για τον κ. Πολάκη δεν χρειάζονται κρίση, διορισμός, ανέλιξη. Μπορεί να αλωνίζει ανενόχλητος και να χειρουργεί σε όποιο νοσοκομείο θέλει, ποιος θα του σταθεί εμπόδιο στον δρόμο του; Ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας; Το Επιστημονικό Συμβούλιο; ΄Η μήπως ο διορισμένος από τον κ. Πολάκη διοικητής;  Και φυσικά υπάρχουν εξαιρετικά ταλαντούχοι χειρουργοί εκτός ΕΣΥ (και ίσως ο κ. Πολάκης είναι τέτοιος) και απαράδεκτοι χειρουργοί εντός ΕΣΥ. Αλλά για φανταστείτε έναν επόμενο αποτυχημένο και επικίνδυνο χειρουργό, που έχει καταφέρει να αναρριχηθεί πολιτικά, να εγκαθίσταται με το «έτσι θέλω» στο χειρουργείο μόνο και μόνο για να δείξει ότι το σύστημα μπορεί να λειτουργήσει.

Στην πραγματικότητα, αυτό που φάνηκε είναι ότι το σύστημα είναι έρμαιο στον κάθε Πολάκη. Και ότι τη ζωή μου μπορεί να αναλάβει κάποιος ο οποίος κρίθηκε για υπουργός και όχι για χειρουργός του ΕΣΥ.

Μιχαλης Αγραφιωτης, Πνευμονολόγος-εντατικολόγος επιμελητής Α΄ ΕΣΥ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή