Τα επίμονα κουνούπια της Φιλοθέης

Τα επίμονα κουνούπια της Φιλοθέης

Κύριε διευθυντά

Τα τελευταία τέσσερα με πέντε χρόνια η Φιλοθέη (και όπως ακούω δεν είναι ο μόνος δήμος) καταδυναστεύεται από τα κουνούπια, ίσως λόγω του ρέματος που τη διασχίζει και της βλάστησης των κήπων. Κυκλοφορεί η άποψη ότι τα τελευταία χρόνια για λόγους οικονομίας δεν γίνονται ψεκασμοί (πού και από ποιον!) και γι’ αυτό τον λόγο όχι μόνο δεν μπορούμε να καθίσουμε στη βεράντα ή στον κήπο αλλά δεν μπορούμε να περπατήσουμε σε αυτούς τους χώρους από το πλήθος των κουνουπιών που μας επιτίθενται.

Τον τελευταίο χρόνο ο δήμος είχε βγάλει οδηγίες για τον περιορισμό του προβλήματος, δηλαδή να μην αφήνουμε πουθενά στεκούμενα νερά στις γλάστρες κ.λπ. Φέτος, το πρόβλημα άρχισε να εμφανίζεται και περιμένοντας  τους ψεκασμούς δεν κάνουμε κάτι που είναι του χεριού μας και άμεσο. Λόγου χάριν στη συμβολή των οδών 28ης Οκτωβρίου και Στεφάνου Δέλτα υπάρχει ένα σιντριβάνι (αυτό μας μάρανε όταν δεν μπορούμε να το συντηρήσουμε) που το νερό του λιμνάζει περίπου ένα μήνα και έχει καταστεί το ιδανικό εκτροφείο κουνουπιών. Βλέπει κανείς τις εκατοντάδες προνύμφες να λικνίζονται και αύριο να γίνονται κουνούπια.

Ειδοποίησα εγγράφως ένα δημοτικό σύμβουλο για το πρόβλημα και τον επείγοντα χαρακτήρα αντιμετώπισής του. Αντίδραση καμία. Επικοινώνησα με το γραφείο του δημάρχου και πληροφορήθηκα ότι δεν ήταν αυτός ο αρμόδιος σύμβουλος αλλά η Τεχνική Υπηρεσία. Οταν το πρόβλημα πήγε στην Τεχνική Υπηρεσία πληροφορήθηκα ότι το νερό λίμναζε γιατί είχε βλάβη η αντλία και το πρόβλημα θα πήγαινε στην υπηρεσία καθαριότητας η οποία έχει φορητή αντλία που θα μπορούσε να επέμβει. Μέχρι την ημέρα που έστειλα την επιστολή τα κουνούπια ήταν εκεί, έπειτα από έντεκα ημέρες προσπαθειών! Και αύριο θα λέμε ότι το κράτος και πάλι δεν ψέκασε.

Σταθης Κοκκεβης – Φιλοθέη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή