Ενα χαμόγελο του αέρα

Κύριε διευθυντά

Επιτέλους λίγο χαμόγελο «άνθισε» στα χείλη όσων διαβάσαμε για την εφήμερη ευρωπαϊκή νίκη χάρη στους ανέμους, που δημοσίευσε η «Καθημερινή» την 1η Ιουνίου.

Ηταν η ημερομηνία 29 Μαΐου, που οι ευνοϊκοί άνεμοι στη χώρα μας επέτρεψαν στις ανεμογεννήτριες να παράγουν το 20% του ρεύματος της χώρας, κατατάσσοντας την Ελλάδα πρώτη στην Ευρώπη, για την ημέρα αυτή. Αν θυμηθεί κανείς τις αντιδράσεις σε όλη την επικράτεια προ ετών για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών από τοπικούς φορείς και δήθεν περιβαλλοντικές οργανώσεις θα μειδιάσει. Αστεία επιχειρήματα από όλους. Διότι η μικρή αλλά πρωτοπόρος Δανία έχει πολλαπλάσιες ανεμογεννήτριες, ακόμη και στη θάλασσα. Μακάρι να είχαμε γίνει Δανία του Νότου, όπως διατυμπάνιζε ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά τα αποτελέσματα τα είδαμε σε όλους τους τομείς. Υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος ώστε να ανέβουμε στο 40% μέχρι το 2020, που έχει θέσει ως στόχο η Ευρωπαϊκή Ενωση.  Τόσο θα πρέπει να είναι το ποσοστό ρεύματος που θα παράγεται από το σύνολο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Οψόμεθα.

Δημητρης Γεωργαντας, Χειρουργός – Μαρούσι

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή