Οι κίνδυνοι από… τους ρωμαλέους

Οι κίνδυνοι από… τους ρωμαλέους

Κύριε διευθυντά

Ο υπουργός Παιδείας κ. Κων. Γαβρόγλου σχολιάζοντας την επιστολή 471 φοιτητών που διαμαρτυρήθηκαν για την ανομία που επικρατεί στον χώρο των πανεπιστημίων (ναρκωτικά, πορνεία, βία, κλοπές κ.τ.λ.), εδήλωσε ότι αν υπήρχε ένα «ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα», θα μπορούσε να εξυγιάνει προφανώς βιαίως, την ανομία («Κ», 21-6-2017). Ο κ. Κ. Γαβρόγλου ως εκπαιδευτικός και γνώστης της ιστορίας, θα έπρεπε να ξέρει ότι τα ρωμαλέα άτομα ενός κινήματος δεν θα παραμείνουν συνεχώς ακέφαλα και κάποια στιγμή ένας πιο δυναμικός ανάμεσά τους, με ηγετικά προσόντα, θα αναλάβει την καθοδήγηση με απρόβλεπτο εξέλιξη, ανάλογα με τις ιδεοληψίες του.

Ως ιστορικό παράδειγμα υπενθυμίζω ότι στη Γερμανία του μεσοπολέμου, η Δημοκρατία της Βαϊμάρης, ανίκανη να επιβάλει την τάξη, ανέχθηκε να κυριαρχούν στα πολιτικά πράγματα της χώρας δυναμικές αριστερές ομάδες. Ο Αδόλφος Χίτλερ, άγνωστος ακόμη, αρχηγός ενός μικρού κόμματος, για να μπορέσει να πραγματοποιήσει τις πολιτικές εκδηλώσεις του, με τα «ρωμαλέα» άτομα του κινήματός του, δημιούργησε τις ομάδες εφόδου, που αργότερα ονομάστηκαν ΕΣ-ΕΣ, τα οποία έγιναν γνωστά για τη θανατηφόρο δράση τους κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Είμαι βέβαιος ότι ο υπουργός, λόγω ηλικίας και μορφώσεως, θα καταλάβει ότι σε μια Δημοκρατία την ευθύνη για την τάξη σε όλη τη χώρα (χωρίς άβατα), έχει η εκτελεστική εξουσία και όχι τα ανεύθυνα ρωμαλέα άτομα του κάθε πολιτικού χώρου.

Γεωργιος Αραμπατζης, Ιατρός – Χολαργός

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή