Τα «Κανόνια», o γάμος, τα βράχια

Τα «Κανόνια», o γάμος, τα βράχια

Kύριε διευθυντά

Επειδή με μεγάλη μου χαρά βλέπω να ασχολείται η «Καθημερινή» με θέματα αρχιτεκτονικής και περιβάλλοντος σε πολλά επίπεδα, σας απευθύνω την παρούσα: Να επαινέσω κατ’ αρχάς όσους ενεπλάκησαν στην Υδρα στις 1-3 Σεπτεμβρίου 2017 στη διαμόρφωση χώρου για γαμήλια τελετή Αιγυπτίων ορθοδόξων με Ελληνορθόδοξο παπά εξ Αιγύπτου, και με περισσότερους προσκεκλημένους μουσουλμάνους φίλους των οικογενειών. Ολα τα ανωτέρω με εργασίες «σκηνοθεσίας» αλλά και «άμεσης αποκατάστασης» του δημόσιου υπαίθριου χωρου «Κανόνια», από εταιρεία γάμων κτλ. με επεμβάσεις άκρως επερωτήσιμες. Από την άλλη, να στηλιτεύσω την ως εκ του περιστατικού τούτου περιτράνως αποδεικνυόμενη συμπεριφορά τής νυν δημοτικής αρχής και τυχόν εμπλοκή (ή και άγνοια) των περιφερειακών θεσμών προστασίας «παραδοσιακών οικισμών και χώρων» (π.χ. αρχαιολογία/πολεοδομία/περιφέρεια) περί ισονομίας και ίσης μεταχείρισης και αντίδρασης σε θέματα υψίστης ανάγκης για τους πολίτες φορολογουμένους της νήσου.

Οταν, π.χ., για τη μετακίνηση βράχων από ελεύθερους δημόσιους χώρους ή σταθεροποίηση επικειμένων προς πτώση βράχων (κατόπιν απαιτήσεως της περιφέρειας/πολεοδομίας και της κοινής περί αλληλεγγύης και ισονομίας συνταγματικής λογικής), ταλαιπωρείται ο ντόπιος φορολογούμενος Ελληνας πολίτης για 28 μήνες μέχρι τον ορισμό της πρώτης δικασίμου, σχετικά με θέματα μετακίνησης βράχου και σταθεροποίηση των επικειμένων προν πτώσιν ανωτέρω υπερκειμένων, λόγω μακροχρόνιων ατασθαλιών ορισμένων και αδράνεια των Αρχών για τα συμβαίνοντα εντός δημόσιων υπαιθρίων χώρων, αναρωτιέται κανείς: πρόκειται για κράτος ισονομίας πολιτών απέναντι στους νόμους ή αν πρόκειται εξακολουθητικά, ακόμη και για καθαρά καραμπινάτες περιπτώσεις διαιώνισής της σε όλα τα επίπεδα διαπλοκής.

Αντωνης Κ. Αντωνιαδης, Αρχιτέκτων-πολεοδόμος/(συνταξιούχος) τ. καθηγητης Αρχιτεκτονικής UTA

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή