Η ονοματολογία και οι «ανεμόμυλοι»

Η ονοματολογία και οι «ανεμόμυλοι»

Κύριε διευθυντά

Προ καιρού, μιλώντας για πολιτικά κόμματα, ο εκλεκτός συνεργάτης σας κ. Στέφ. Κασιμάτης είχε γράψει ότι η νεολαία του Συντηρητικού Κόμματος της Μεγάλης Βρετανίας, σε τακτά χρονικά διαστήματα, συνήρχετο, μελετούσε και συζητούσε την καταλληλότερη πολιτική, όχι για την επικράτηση στις προσεχείς εκλογές, αλλά για το καλό της χώρας. Περιττό να αναφέρω πόσο είχα εντυπωσιασθεί από την προσέγγιση.

Αφορμή για τις «αναμνήσεις» αυτές αποτέλεσε πρόσφατη συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης –επίδοξου πρωθυπουργού– για το εθνικό θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Η θέση του κόμματος και του αρχηγού του στο καίριο αυτό ζήτημα δεν «αποκαλύπτεται» ρητά και κατηγορηματικά. Η κοινοβουλευτική του στάση δεν συνδέεται με τα συμφέροντα της πατρίδας, αλλά εξαρτάται από τη σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Νομίζω ότι η αμφισημία αυτή δεν είναι υπεύθυνη πολιτική στάση, η οποία θα υπαγόρευε σαφή και αιτιολογημένη τοποθέτηση.

Αλλά ακόμα και από στενά κομματική σκοπιά θα ήταν σκοπιμότερο και «σώφρον» για τον αρχηγό της Ν.Δ. οι βουλευτές της να ψηφίσουν κατά συνείδησιν και μάλιστα όχι σε ονομαστική ψηφοφορία.

Κάποτε πρέπει να απαλλαγούμε από αυτό το δήθεν «εθνικό πρόβλημα». Μια ματιά στον αριθμό των μελών του ΟΗΕ (συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ), που έχουν αναγνωρίσει τη ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία» θα αρκούσε για να πείσει κάθε αμφιβάλλοντα. Ας τελειώσει πια αυτή η Δονκιχωτική «μάχη με τους ανεμόμυλους». Η συνέχιση μόνο τον κ. Νίμιτς συμφέρει.

Κωστας Γ. Μπονιφατσης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή