«Από εμάς χάθηκαν τα 100 δισ., κύριε…»

«Από εμάς χάθηκαν τα 100 δισ., κύριε…»

Κύριε διευθυντά

Αναφέρομαι στο άρθρο του συνεργάτη σας Πάσχου Μανδραβέλη στην «Καθημερινή» της 13ης Φεβρουαρίου 2018, με τίτλο «Η Δικαιοσύνη του κόσμου». Σε αυτό διαβάζω ότι ο αναπλ. υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Τσιρώνης μέσα στα πολλά που σταχυολόγησε ο αρθρογράφος σας ότι έχει πει κατά καιρούς, είναι και η δήλωσή του ότι με τα 100 δισ. ευρώ που χάθηκαν στο πρώτο εξάμηνο της διαπραγμάτευσης του 2015 ουσιαστικά δεν χάθηκε τίποτα. Ισχυρίστηκε δηλαδή ότι για να αποδειχθεί ότι χάθηκαν «πρέπει να του πούμε από ποιον λογαριασμό του Δημοσίου λείπουν».

Του απαντώ ότι τα χαμένα 100 δισ. ευρώ τα χάσαμε εξαιτίας τους, οι πολίτες αυτής της χώρας και μεταξύ αυτών η οικογένειά μου και εγώ. Τα έχασε επίσης ο άνεργος και πτωχός που βιώνει την καθημερινότητά του με απόγνωση και αγωνία για το αύριο, τα έχασε και ο νοικοκύρης, μέσος αστός, που πουλάει το σπίτι του για να αντιμετωπίσει την επιβίωση και τα χρέη του. Τα έχασε ο οφειλέτης δανείου που δεν έχει πληρώσει για να απαλλαγεί από το άγχος της οφειλής του και των συνεπειών της. Οχι άλλες ασυναρτησίες λοιπόν, σε βάρος σκληρά δοκιμαζόμενων πολιτών. Σημειωτέον ότι, κατά πρόσφατη δήλωση του τέως προέδρου του Euroworking Group κ. Τόμας Βίζερ, το ποσό που χάθηκε δεν είναι μόνο 100 δισ. ευρώ αλλά το διπλάσιο του ποσού αυτού. Μη μας εμπαίζουν περισσότερο, φτάνει! Τους πληρώσαμε πανάκριβα και συνεχίζουν να κοστίζουν υπέρμετρα.

Εύχομαι, μέχρι να φύγουν, εκτός από καταστροφικοί να μην αποβούν και μοιραίοι.

Ανεστης Διακοδημητρης, Κηφισιά

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή