«Δείγμα ανδρών κατηγόρων»

Κύριε διευθυντά

Οσοι ζήσαμε στα χρόνια της γερμανικής Κατοχής θυμούμεθα πως οι Γερμανοί κατακτητές χρησιμοποιούσαν τους καταδότες με την κουκούλα για να βρουν τους πατριώτες και να τους οδηγήσουν στο εκτελεστικό απόσπασμα.

Αργότερα στην εποχή της πλήρους δημοκρατίας και της ατομικής ελευθερίας και της αστακομακαρονάδας οι κουκουλφόροι κατέστρεφαν δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, λεωφορεία, τρόλεϊ και ό,τι άλλο εύρισκαν μπροστά τους για να εκδικηθούν το «καπιταλιστικό» κράτος, αδιαφορώντας για το κόστος των καταστροφών.

«Κι ύστερα ήρθαν οι μέλισσες» και έστειλαν έναν πρώην πρόεδρο του ΣτΕ, έναν πρώην πρόεδρο του ΣτΕ, έναν πρώην πρωθυπουργό, έναν τραπεζίτη και οκτώ πρώην υπουργούς στο πυρ το εξώτερον. Και όταν οι κατηγορούμενοι με ακλόνητα επιχειρήματα και με αποδείξεις απέρριπταν τις κατηγορίες, ορισμένοι, αντί να δείξουν μεταμέλεια και ανδρισμό και να ζητήσουν συγγνώμη για το έγκλημα που προσπάθησαν να κάνουν, χαμογελούσαν – κατάντημα δημοσίου ανδρός…

Και αυτό λέγεται «ηθικό πλεονέκτημα»;

Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας;

Ως απλός πολίτης γνωρίζων γραφή και ανάγνωση θέλω να συγχαρώ όλους τους κατηγορηθέντες. Ιδιαίτερα θα ήθελα να σταθώ στον κ. Π. Πικραμμένο, στον κ. Α. Σαμαρά, στον κ. Ε. Βενιζέλο και στον κ. Α. Γεωργιάδη για τον ωραίο λόγο, γεμάτο επιχειρήματα ανατρεπτικά των κατηγοριών… των «κουκουλοφόρων».

Σπυρος Καραντζης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή